Британка која воли да једе беби пудер! (видео)

Британка Лиса Андерсон (44) из Девона има чудну зависност - она једе беби пудер односно талк. Беби пудер ова жена, једе већ деценију и никако не може да се ослободи те навике.

Занимљивости 12.01.2020 | 16:17
Британка која воли да једе беби пудер! (видео)

"Више од деценије свакодневно једем талк, а поједем по једну порцију на пола сата", објашњава она британским медијима.

Све је почело, каже, пре 15 година када је купала свог сина, тада бебу. Први пут тада је ставила мало беби пудера на надланицу и појела га и - од тада не може без тога.

Сада на сваких 30-ак минута мора да поједе мало талка тј.беби пудера!Чак зна некада ноћу узимати док сви спавају

Недељно је ова њена зависност, каже, кошта око 10 фунти односно , а прерачунала је да је за све године зависности потрошила око 8.000 фунти или око 10.000 америчких долара

Поједем боцу од око 200г дневно. Лепог је укуса, мени прија, осећа се сапун. Највише што могу да издржим а да не узмем мало је пола сата. Једном ми се десило да сам силом прилика два дана морала да проведем без талка. То су ми били најгори дани у животу - примећује Лиса.

Она је своју зависност крила деценију од свих својих укућана, али онда ју је супруг ухватио у тоалету. Тада ју је натерао да потражи професионалну помоћ и установљено је да Лиса пати од болести по имену пика синдром.

За све оне који не знају ево објашњења шта је Пика синдром? Пика синдром је поремећај исхране при коме долази до конзумирања ненутритивног материјала, рецимо земља, креда, камен, папир или у Лисином случају талк.

Овај синдром често је повезан са менталним сметњама или са первазивним развојним поремећајем попут аутизма. Болест пика синдрома нестаје без медицинске интервенције, али може да траје годинама и да изазове понекад и тешке здравствене сметње.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар