Britanka koja voli da jede bebi puder! (video)

Britanka Lisa Anderson (44) iz Devona ima čudnu zavisnost - ona jede bebi puder odnosno talk. Bebi puder ova žena, jede već deceniju i nikako ne može da se oslobodi te navike.

Zanimljivosti 12.01.2020 | 16:17
Britanka koja voli da jede bebi puder! (video)

"Više od decenije svakodnevno jedem talk, a pojedem po jednu porciju na pola sata", objašnjava ona britanskim medijima.

Sve je počelo, kaže, pre 15 godina kada je kupala svog sina, tada bebu. Prvi put tada je stavila malo bebi pudera na nadlanicu i pojela ga i - od tada ne može bez toga.

Sada na svakih 30-ak minuta mora da pojede malo talka tj.bebi pudera!Čak zna nekada noću uzimati dok svi spavaju

Nedeljno je ova njena zavisnost, kaže, košta oko 10 funti odnosno , a preračunala je da je za sve godine zavisnosti potrošila oko 8.000 funti ili oko 10.000 američkih dolara

Pojedem bocu od oko 200g dnevno. Lepog je ukusa, meni prija, oseća se sapun. Najviše što mogu da izdržim a da ne uzmem malo je pola sata. Jednom mi se desilo da sam silom prilika dva dana morala da provedem bez talka. To su mi bili najgori dani u životu - primećuje Lisa.

Ona je svoju zavisnost krila deceniju od svih svojih ukućana, ali onda ju je suprug uhvatio u toaletu. Tada ju je naterao da potraži profesionalnu pomoć i ustanovljeno je da Lisa pati od bolesti po imenu pika sindrom.

Za sve one koji ne znaju evo objašnjenja šta je Pika sindrom? Pika sindrom je poremećaj ishrane pri kome dolazi do konzumiranja nenutritivnog materijala, recimo zemlja, kreda, kamen, papir ili u Lisinom slučaju talk.

Ovaj sindrom često je povezan sa mentalnim smetnjama ili sa pervazivnim razvojnim poremećajem poput autizma. Bolest pika sindroma nestaje bez medicinske intervencije, ali može da traje godinama i da izazove ponekad i teške zdravstvene smetnje.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar