Сплит: Из освете убијена тројица мушкараца?

Данас је у Сплиту дошло до пуцњаве. У размаку од неколико минута убијена су тројица мушкараца. Двојица су преминула на лицу мјеста, а један је умро током пружања љекарске помоћи.

Регион 11.01.2020 | 21:20
Сплит: Из освете убијена тројица мушкараца?

Према неслужбеним информацијама, убица је млади поморац Ф.З., а настрадали Ј.М. и Ј.Т. Како се сазнаје на терену, Филип З. је у осветнички поход с ватреним оружјем кренуо након што су му настрадале особе малтретирале брата. Он је ухапшен у једном кафићу на Скалицама.

Сплитом се убрзо проширила вијест како је један од убијених Јурица Торлак, а други Јере Малвасија. За трећег још није потврђено ко је, а наводно се ради о Марину Б. Прва двојица су позната полицији у ранијим случајевима.

Јурица Торлак имао је 38 година. Прије 16 година оптужен је да је мотоциклом изазвао саобраћајну несрећу у којој је страдала осмогодишња дјевојчица. Суд је пресудом прихватио квалификације из оптужнице да је Торлак, возећи у пјешачкој зони, с умишљајем кршио саобраћајна правила и тиме изазвао смрт осмогодишње дјевојчице. Торлак је оптужен и зато што није помогао дјевојчици, за што је био оптужен и његов сувозач Ведран Биук, но тужилађтво је одустало од те оптужбе.

Као олакшавајуће околности оптуженику је, осим младости, признато то што није био кажњаван, што је признао дјело и покајао се. Торлак је суђење чекао у притвору, преноси Индеx.хр.

Возио 53 километара на сат и оборио дјевојчицу

Несрећа се догодила 22. јануара 2004. године, кад је Торлак у пјешачкој зони, пред спинутском основном школом, мотоциклом Јамаха Кросер од 650 КС при брзини од 52 км на сат срушио ученицу другог разреда те школе Ивону Лалић, одбацивши је на улицу.

Торлак и сувозач Биук пали су с мотоцикла и, како је истрагом утврђено, затим су устали, узели мотоцикл и напустили мјесто несреће. Дјевојчици је пружена прва помоћ, али је умрла од посљедица тешких повреда. Торлак је признао да је крив за несрећу и посљедице, но не и зато што дјевојчици није помогао.

Ивона Лалић задобила је тешку повреду мозга, а од силине удара смрт је наступила готово тренутно. По судском вјештву, с обзиром на такве повреде није било објективне могућности за пружање помоћи.

Године 2008. порезан у врат

За Јурицу Торлака чуло се поново након што је изашао из затвора 2008. године. Тада је повријеђен по врату у сукобу с Адисом Б. Адис Б. у то вријеме био је отац 16-годишњакиње која је била дјевојка 30-годишњег Мицхаела Н.

Мицхаел Н. и Торлак били су пријатељи, а Адис Б. је Мицхаела Н. напао сјекиром. У истом сукобу по врату је порезан и Торлак.

Јерко Малвасија превозио комбијем марихуану

Како је писала ДалмацијаНеwс, 2014. године Општински суд у Сплиту изрекао је пресуду двојцу који је почетком 2013. године бијелим комбијем направио велику гужву у центру града. Испоставило се да бег пред полицијом није био без разлога јер су Јерко Малвасија и Горан Паић превозили двије и по килограма марихуане која је пронађена накнадно у стану у Улици Домовинског рата.

Премда је Паић тврдио да није знао да превозе марихуану, суд га је по оптужници Општинског државног тужилаштва у Сплиту осудио на годину и два мјесеца затвора, док је Малвасија осуђен на годину и по.

Малвасија је на суду све признао, а за Паића је рекао прво да нема везе с марихуаном, док је у допуњеном исказу утврдио донекле другачије.

Код одмјеравања санкције суд је утврдио да је Малвасијина кривица максимална те да је исказао изражену криминалну вољу и упорност јер је по цијену угрожавања туђе имовине и живота вратоломно возио кроз град те при том повриједио једну особу и оштетио друга возила.

(Српскаинфо)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добој

12.01.2020 08:52

Кад неце правосуђе свако мора узети правду у своје руке сада треба и овоме човјеку Дати све олаксавајуце околности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

12.01.2020 09:08

Кад држава неради, не функционише правда се узме у своје руке на жалост. Биће овог још тек почетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

12.01.2020 10:29

БРАВО, КАДА НЕ ФУНКЦИОНИШУ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРАВДА СЕ МОРА УЗЕТИ У РУКЕ....

ОДГОВОРИТЕ