Split: Iz osvete ubijena trojica muškaraca?

Danas je u Splitu došlo do pucnjave. U razmaku od nekoliko minuta ubijena su trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mjesta, a jedan je umro tokom pružanja ljekarske pomoći.

Region 11.01.2020 | 21:20
Split: Iz osvete ubijena trojica muškaraca?

Prema neslužbenim informacijama, ubica je mladi pomorac F.Z., a nastradali J.M. i J.T. Kako se saznaje na terenu, Filip Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata. On je uhapšen u jednom kafiću na Skalicama.

Splitom se ubrzo proširila vijest kako je jedan od ubijenih Jurica Torlak, a drugi Jere Malvasija. Za trećeg još nije potvrđeno ko je, a navodno se radi o Marinu B. Prva dvojica su poznata policiji u ranijim slučajevima.

Jurica Torlak imao je 38 godina. Prije 16 godina optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala osmogodišnja djevojčica. Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio saobraćajna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no tužilađtvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakšavajuće okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru, prenosi Index.hr.

Vozio 53 kilometara na sat i oborio djevojčicu

Nesreća se dogodila 22. januara 2004. godine, kad je Torlak u pješačkoj zoni, pred spinutskom osnovnom školom, motociklom Jamaha Kroser od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na ulicu.

Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće. Djevojčici je pružena prva pomoć, ali je umrla od posljedica teških povreda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Ivona Lalić zadobila je tešku povredu mozga, a od siline udara smrt je nastupila gotovo trenutno. Po sudskom vještvu, s obzirom na takve povrede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Godine 2008. porezan u vrat

Za Juricu Torlaka čulo se ponovo nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine. Tada je povrijeđen po vratu u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vrijeme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Michaela N.

Michael N. i Torlak bili su prijatelji, a Adis B. je Michaela N. napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je porezan i Torlak.

Jerko Malvasija prevozio kombijem marihuanu

Kako je pisala DalmacijaNews, 2014. godine Opštinski sud u Splitu izrekao je presudu dvojcu koji je početkom 2013. godine bijelim kombijem napravio veliku gužvu u centru grada. Ispostavilo se da beg pred policijom nije bio bez razloga jer su Jerko Malvasija i Goran Paić prevozili dvije i po kilograma marihuane koja je pronađena naknadno u stanu u Ulici Domovinskog rata.

Premda je Paić tvrdio da nije znao da prevoze marihuanu, sud ga je po optužnici Opštinskog državnog tužilaštva u Splitu osudio na godinu i dva mjeseca zatvora, dok je Malvasija osuđen na godinu i po.

Malvasija je na sudu sve priznao, a za Paića je rekao prvo da nema veze s marihuanom, dok je u dopunjenom iskazu utvrdio donekle drugačije.

Kod odmjeravanja sankcije sud je utvrdio da je Malvasijina krivica maksimalna te da je iskazao izraženu kriminalnu volju i upornost jer je po cijenu ugrožavanja tuđe imovine i života vratolomno vozio kroz grad te pri tom povrijedio jednu osobu i oštetio druga vozila.

(Srpskainfo)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Doboj

12.01.2020 09:52

Kad nece pravosuđe svako mora uzeti pravdu u svoje ruke sada treba i ovome čovjeku Dati sve olaksavajuce okolnosti.

ODGOVORITE
Name

Sinj

12.01.2020 10:08

Kad država neradi, ne funkcioniše pravda se uzme u svoje ruke na žalost. Biće ovog još tek početak.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

12.01.2020 11:29

BRAVO, KADA NE FUNKCIONIŠU INSTITUCIJE PRAVDA SE MORA UZETI U RUKE....

ODGOVORITE