У И. Сарајеву литија за спас српских светиња

У Храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву вечерас је служен молебан за спас српских светиња у Црној Гори, а потом је више хиљада грађана прошло у литији до Храма Светог исповједника Варнаве на Врањешу.

Република Српска 11.01.2020 | 19:33
У И. Сарајеву литија за спас српских светиња

Старјешина Храма Светог Василија Острошког протојереј Милорад Вујић рекао је новинарима да су се окупили да би пружили подршку вјерницима у Црној Гори у борби да сачувају православне светиње које црногорска власт покушава да отме од Српске православне цркве /СПЦ/.

"Из дана у дан молићемо се да недаће заобиђу наш народ у Црној Гори. Сви смо окупљени у СПЦ заједно са онима којима су угрожене светиње, било гдје да се налазе", рекао је свештеник Вујић.

Један од учеснике литије Филип Матић рекао је да је данас дошао да заједно са осталим вјерницима из Источног Сарајева стане уз браћу у Црној Гори и да заједно поруче како неће дозволити другима да се играју са православним светињама.

Он је истакао да се српском народу у Црној Гори дешава велико зло, којег дужи период није поштеђен.

"То је једна пракса која се дужи период дешава српском народу, знамо каква је ситуација у Сјеверној Македонији, а сада и у Црној Гори. А ко зна гдје ће то све да одведе и ко то све диктира", рекао је Матић.

(БН/Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоја

11.01.2020 19:08

Само барикаде , балван револуција блокирати цитаву црну гору направути нову републику српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Јоја

11.01.2020 20:05

Сто си правио правио.

Name

Радивоје

11.01.2020 19:49

Хвала браци Србима Истоцног Сарајева на подрсци насој браци и насој цркви у ЦГ која је нападнута од криминалне власти у ЦГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗОО

12.01.2020 08:16

Власници преко 11.000 .000 метара квадратних. И ја бих дизао буну. И све регистровано послије 1993 године. Ала су се попови полампирили као деведесетих али трт милојка стаде МИЛО на црту!! Коце ко него свог свога има Бога!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

12.01.2020 16:32

Милов режим је последњи реликт Брозовога терора над српским народом.

ОДГОВОРИТЕ