U I. Sarajevu litija za spas srpskih svetinja

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu večeras je služen moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori, a potom je više hiljada građana prošlo u litiji do Hrama Svetog ispovjednika Varnave na Vranješu.

Republika Srpska 11.01.2020 | 19:33
U I. Sarajevu litija za spas srpskih svetinja

Starješina Hrama Svetog Vasilija Ostroškog protojerej Milorad Vujić rekao je novinarima da su se okupili da bi pružili podršku vjernicima u Crnoj Gori u borbi da sačuvaju pravoslavne svetinje koje crnogorska vlast pokušava da otme od Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

"Iz dana u dan molićemo se da nedaće zaobiđu naš narod u Crnoj Gori. Svi smo okupljeni u SPC zajedno sa onima kojima su ugrožene svetinje, bilo gdje da se nalaze", rekao je sveštenik Vujić.

Jedan od učesnike litije Filip Matić rekao je da je danas došao da zajedno sa ostalim vjernicima iz Istočnog Sarajeva stane uz braću u Crnoj Gori i da zajedno poruče kako neće dozvoliti drugima da se igraju sa pravoslavnim svetinjama.

On je istakao da se srpskom narodu u Crnoj Gori dešava veliko zlo, kojeg duži period nije pošteđen.

"To je jedna praksa koja se duži period dešava srpskom narodu, znamo kakva je situacija u Sjevernoj Makedoniji, a sada i u Crnoj Gori. A ko zna gdje će to sve da odvede i ko to sve diktira", rekao je Matić.

(BN/Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Joja

11.01.2020 19:08

Samo barikade , balvan revolucija blokirati citavu crnu goru napravuti novu republiku srpsku

ODGOVORITE
Name

RE Joja

11.01.2020 20:05

Sto si pravio pravio.

Name

Radivoje

11.01.2020 19:49

Hvala braci Srbima Istocnog Sarajeva na podrsci nasoj braci i nasoj crkvi u CG koja je napadnuta od kriminalne vlasti u CG

ODGOVORITE
Name

DZOO

12.01.2020 08:16

Vlasnici preko 11.000 .000 metara kvadratnih. I ja bih dizao bunu. I sve registrovano poslije 1993 godine. Ala su se popovi polampirili kao devedesetih ali trt milojka stade MILO na crtu!! Koce ko nego svog svoga ima Boga!!

ODGOVORITE
Name

Василије

12.01.2020 16:32

Милов режим је последњи реликт Брозовога терора над српским народом.

ODGOVORITE