Позив да Српска прекине сарадња са Тужилаштвом

Савез ратних војних инвалида Републике Српске позвао је институције Српске да обуставе сарадњу и финансирање Суда и Тужилаштва БиХ након подизања оптужница против старјешина Војске Републике Српске Миломира Савчића и Пантелије Ћургуза.

Република Српска 11.01.2020 | 16:08
Позив да Српска прекине сарадња са Тужилаштвом

Из Савеза су данас осудили тај поступак институција БиХ и оцијенили дрским што је то учињено пред 9. јануар – Дан Републике и православне празнике.

„Сви који су починили ратне злочине треба да одговарати, али није добро да се прогањају и затварају само Срби, а остали ослобађају, или да се против њих не покрећу поступци, иако је ријеч о најтежим злочинима“, навели су из Савеза након редовне сједнице скупштине те организације у Бањалуци.

Из Савеза су поручили да постојећи однос Тужилаштва и Суда БиХ према Србима треба зауставити.

„Свима је јасно да је то смишљено урађено против Српске, али није умањен значај Дана Републике, који је недавно величанствено обиљежен“, навели су представници Савеза и додали да је српски народ и тада показао јединство.

Они су додали да је на том плану јасна намјера да се Србима наметне колективна одговорност за ратне злочине, што треба спријечити.

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац рекао је новинарима да је ово удружење уз помоћ Владе Српске успјело да ријеши одређене проблеме популације коју заступа, поготово ратних инвалида који су у најтежој ситуацији.

Он је поручио да треба више радити на запошљавању ратних инвалида, јер их послодавци нерадо ангажују, као и да ће од Министарства здравља и социјалне заштите, између осталог, бити затражено да мање чекају на специјалистичке прегледе.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бања Лука

11.01.2020 15:54

Нека се обрате "Ронхилу", он је њихов цовјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пакунг

11.01.2020 18:47

Све у договору.

Name

Првоборац

12.01.2020 00:50

Сто тај струцњак заједно са Савцицем, Цургузом и осталим, цути 20 и кусур година док се само Срби затварају и процесуирају. Сто од Доде и властодрзаца раније није то тразио, док су вецина недузних казњавани и пребијани у затворима у БиХ, а знамо за слуцај Зенице и др. Сад се сјетили тразити, борци, кад је маца закуцала вама на врата. Срам вас било свих бораца и осудјеника. Цутите за мрвице које добијате. За тебе вецина и не зна, толико си се до сада огласавао и тразио несто, сад си се дигао срам да те буде.Да будем јасан нисам за оптузнице ни против Савцица, али само указујем на цињенице.

ОДГОВОРИТЕ