Први пут након 28 година се огласила жена са којом Хари има ванбрачног сина!

„Певач Хари Варешановић развео се због жене са којом је добио сина у ванбрачној заједници“, само је један од наслова који се скоро сваке године појављује на домаћим порталима као подсетник фронтмену бенда „Хари Мата Хари“ да је у младости био враголаст, али и неверан тадашњој жени. Из његовог излета ван брачне луке, родио се син Мака, а име жене са којом је добио дете нико није знао. Све до сада!

Забава 11.01.2020 | 14:05
Први пут након 28 година се огласила жена са којом Хари има ванбрачног сина!

Екипа „Ало!“ пронашла је госпођу Мају, која се пре 28 година забављала с Варешановићем, а из њихове љубави родио се син.

Због чињеница да је њено дете у медијима увек добијало епитет „ванбрачног сина поп певача“, те да је готово у сваком тексту писало како Хари није знао за његово постојање од самог почетка, Маја је одлучила да стави тачку на те приче. 

У емотивној исповести за „Ало!“ она се присећа како је то било када је упознала поп певача, кроз какве је све проблеме пролазила током одгајања сина, али и каже да постоји једна ствар коју замера Варешановићу, али само уколико је он то икада изјавио.

- Никада нисам желела да будем део јавног живота, али просто сам морала да реагујем на чињеницу да се скоро сваке године по неколико пута у медијима провуче информација да Хари има ванбрачно дете, те да га је добио са женом која му је у том периоду била љубавница. Пошто свака прича има две стране, ја сам сада одлучила да вам испричам своју. Не због себе, већ како бих заштитила свог сина. Истина је да се моја страна приче никада није чула у медијима јер ја то нисам желела, а Хари је поштовао моју жељу и о томе није причао - каже Маја за „Ало!“ и открива како је све почело.

- Харија сам упознала када сам завршавала средњу школу, тада сам већ имала осамнаест година. Дружили смо се у близини гимназије коју сам похађала, а тамо се налазио један кафић који се звао „Естрада“. Углавном су то била нека дневна дружења јер моји родитељи нису били превише либерални те нисам могла да излазим у град увече. Нас двоје смо у почетку били само пријатељи, а онда се десило нешто више. Прешли смо у ту фазу емотивне везе - каже Маја коју је највише заболела чињеница да се у готово сваком тексту у домаћим медијима појављује наводна изјава Варешановића који каже да је за сина Маку сазнао тек након неколико година од његовог рођења.

- Од првог дана је знао да чекам дете. Након што сам код лекара сазнала да сам трудна, са сестром и зетом сам отишла да се нађемо с Харијем, како бих му рекла лепе вести, а тек након тога сазнали су и моји родитељи. Син је рођен 10. марта 1992. године, а Хари је тада још био званично у браку с првом супругом Аидом. У периоду док је он био са мном, њих двоје нису били у најбољим односима, али ја у то никада нисам улазила, нити могу на своја леђа да пребацим бреме да сам крива за њихов развод, јер нисам. Он се у међувремену помирио с Аидом, а тада су добили још једно дете. Тако да кривац за њихов први, али ни други растанак, сигурно нисам била ја - каже Маја и подсећа се тешког периода током рата кроз који је пролазила уз помоћ породице.

- Када су сви сазнали да сам трудна, Хари је дошао на разговор с мојим родитељима. Нудио је своју помоћ, али ја то никада нисам прихватила јер су моји тада били имућни. Оно на чему ћу му увек бити захвална јесте чињеница да никада није поставио питање да ли је то његов син, што заиста ценим и поштујем. Морам напоменути да му никада нисам тражила алиментацију судским путем, већ је он увек помагао када је хтео и колико је могао - каже Маја и додаје:

- С обзиром на то да је наш син рођен пред сам почетак рата, Хари је отишао за Македонију. Тамо га је затекао и рат, а ми смо остали на Грбавици и 16. априла 1992. били смо приморани да напустимо свој стан и одемо у центар града у избеглиштво. Тамо смо провели цели рат у опкољеном Сарајеву. С Харијем сам била у контакту путем телефона, а када су они прекинути, контактирали смо повремено, колико је било могуће, путем радио-аматера. У септембру 1995. изашла сам из Сарајева са сином и отишла у Макарску, а након тога у Сплит, па у Белгију, где су ми већ тада били сестра и зет. Тамо смо боравили до половине 2001. Хари је те године, када смо дошли у Белгију, први пут видео сина након рођења - присећа се Маја и додаје да њен син носи мајчино и очево презиме. Како каже, Варешановић их је тада чешће посећивао, те је успео и да изгради однос са сином, на чијем је венчању био пре две године.

- Док смо били у Антверпену, Хари нас је посећивао, као и по повратку у Сарајево. Ја сам се трудила да будем коректна, желела сам да дете има оца. Он је Маку давао подршку кроз цели тај период и драго ми је што су успели да пронађу заједнички језик. Мака је упознао и брата и сестру из Харијевог првог брака, а пре две године се оженио, живи у Немачкој и колико знам, има одличан однос с Харијем - каже Маја за „Ало!“ и признаје да ипак постоји једна ствар који замера Варешановићу.

- Замерам му ако су сви ови написи у медијима производ његових изјава, пошто је он за сина знао од момента када и ја. Нисам крила од њега да сам трудна, већ је, како сам и рекла, сазнао све чак пре мојих родитеља - каже Маја за „Ало!“. 

Иако нису били превише заједно, Маја каже да њихов однос није увек функционисао беспрекорно.

- Не могу рећи да је све било идеално, било је трзавица, али сада имамо коректан однос. Њих двојица имају директан контакт и одлично се разумеју, а мени је то најважније. Срећа мог сина нема цену.

Маја каже да јој данас није свеједно због свега што се десило пре 28 година, али јој је драго да је успела да изведе сина на прави пут.

- Осећам се грозно. Никада нисам желела да се оглашавам ни мешам у Харијеву професионалну каријеру, међутим све ове приче које су излазиле у медијима остављале су негативне последице на породицу... Носим велико бреме из своје младости, али не могу да вратим време. Срећна сам што се из Харијевог и мог односа родио наш син, који је цели мој свет и све оно за шта живим.

Иако са Варешановићем није била дуго у вези, упркос чињеници да му је родила сина, а да се он касније вратио тадашњој жени, Маја је одлучила да се никада не уда.

- Никада се нисам удавала. Читав свој живот сам посветила гајењу сина. Он је израстао у породичног човека и то ме чини срећном.

Извор: Ало.рс Фото: приватна архива

Коментари / 0

Оставите коментар