Prvi put nakon 28 godina se oglasila žena sa kojom Hari ima vanbračnog sina!

„Pevač Hari Varešanović razveo se zbog žene sa kojom je dobio sina u vanbračnoj zajednici“, samo je jedan od naslova koji se skoro svake godine pojavljuje na domaćim portalima kao podsetnik frontmenu benda „Hari Mata Hari“ da je u mladosti bio vragolast, ali i neveran tadašnjoj ženi. Iz njegovog izleta van bračne luke, rodio se sin Maka, a ime žene sa kojom je dobio dete niko nije znao. Sve do sada!

Zabava 11.01.2020 | 14:05
Prvi put nakon 28 godina se oglasila žena sa kojom Hari ima vanbračnog sina!

Ekipa „Alo!“ pronašla je gospođu Maju, koja se pre 28 godina zabavljala s Varešanovićem, a iz njihove ljubavi rodio se sin.

Zbog činjenica da je njeno dete u medijima uvek dobijalo epitet „vanbračnog sina pop pevača“, te da je gotovo u svakom tekstu pisalo kako Hari nije znao za njegovo postojanje od samog početka, Maja je odlučila da stavi tačku na te priče. 

U emotivnoj ispovesti za „Alo!“ ona se priseća kako je to bilo kada je upoznala pop pevača, kroz kakve je sve probleme prolazila tokom odgajanja sina, ali i kaže da postoji jedna stvar koju zamera Varešanoviću, ali samo ukoliko je on to ikada izjavio.

- Nikada nisam želela da budem deo javnog života, ali prosto sam morala da reagujem na činjenicu da se skoro svake godine po nekoliko puta u medijima provuče informacija da Hari ima vanbračno dete, te da ga je dobio sa ženom koja mu je u tom periodu bila ljubavnica. Pošto svaka priča ima dve strane, ja sam sada odlučila da vam ispričam svoju. Ne zbog sebe, već kako bih zaštitila svog sina. Istina je da se moja strana priče nikada nije čula u medijima jer ja to nisam želela, a Hari je poštovao moju želju i o tome nije pričao - kaže Maja za „Alo!“ i otkriva kako je sve počelo.

- Harija sam upoznala kada sam završavala srednju školu, tada sam već imala osamnaest godina. Družili smo se u blizini gimnazije koju sam pohađala, a tamo se nalazio jedan kafić koji se zvao „Estrada“. Uglavnom su to bila neka dnevna druženja jer moji roditelji nisu bili previše liberalni te nisam mogla da izlazim u grad uveče. Nas dvoje smo u početku bili samo prijatelji, a onda se desilo nešto više. Prešli smo u tu fazu emotivne veze - kaže Maja koju je najviše zabolela činjenica da se u gotovo svakom tekstu u domaćim medijima pojavljuje navodna izjava Varešanovića koji kaže da je za sina Maku saznao tek nakon nekoliko godina od njegovog rođenja.

- Od prvog dana je znao da čekam dete. Nakon što sam kod lekara saznala da sam trudna, sa sestrom i zetom sam otišla da se nađemo s Harijem, kako bih mu rekla lepe vesti, a tek nakon toga saznali su i moji roditelji. Sin je rođen 10. marta 1992. godine, a Hari je tada još bio zvanično u braku s prvom suprugom Aidom. U periodu dok je on bio sa mnom, njih dvoje nisu bili u najboljim odnosima, ali ja u to nikada nisam ulazila, niti mogu na svoja leđa da prebacim breme da sam kriva za njihov razvod, jer nisam. On se u međuvremenu pomirio s Aidom, a tada su dobili još jedno dete. Tako da krivac za njihov prvi, ali ni drugi rastanak, sigurno nisam bila ja - kaže Maja i podseća se teškog perioda tokom rata kroz koji je prolazila uz pomoć porodice.

- Kada su svi saznali da sam trudna, Hari je došao na razgovor s mojim roditeljima. Nudio je svoju pomoć, ali ja to nikada nisam prihvatila jer su moji tada bili imućni. Ono na čemu ću mu uvek biti zahvalna jeste činjenica da nikada nije postavio pitanje da li je to njegov sin, što zaista cenim i poštujem. Moram napomenuti da mu nikada nisam tražila alimentaciju sudskim putem, već je on uvek pomagao kada je hteo i koliko je mogao - kaže Maja i dodaje:

- S obzirom na to da je naš sin rođen pred sam početak rata, Hari je otišao za Makedoniju. Tamo ga je zatekao i rat, a mi smo ostali na Grbavici i 16. aprila 1992. bili smo primorani da napustimo svoj stan i odemo u centar grada u izbeglištvo. Tamo smo proveli celi rat u opkoljenom Sarajevu. S Harijem sam bila u kontaktu putem telefona, a kada su oni prekinuti, kontaktirali smo povremeno, koliko je bilo moguće, putem radio-amatera. U septembru 1995. izašla sam iz Sarajeva sa sinom i otišla u Makarsku, a nakon toga u Split, pa u Belgiju, gde su mi već tada bili sestra i zet. Tamo smo boravili do polovine 2001. Hari je te godine, kada smo došli u Belgiju, prvi put video sina nakon rođenja - priseća se Maja i dodaje da njen sin nosi majčino i očevo prezime. Kako kaže, Varešanović ih je tada češće posećivao, te je uspeo i da izgradi odnos sa sinom, na čijem je venčanju bio pre dve godine.

- Dok smo bili u Antverpenu, Hari nas je posećivao, kao i po povratku u Sarajevo. Ja sam se trudila da budem korektna, želela sam da dete ima oca. On je Maku davao podršku kroz celi taj period i drago mi je što su uspeli da pronađu zajednički jezik. Maka je upoznao i brata i sestru iz Harijevog prvog braka, a pre dve godine se oženio, živi u Nemačkoj i koliko znam, ima odličan odnos s Harijem - kaže Maja za „Alo!“ i priznaje da ipak postoji jedna stvar koji zamera Varešanoviću.

- Zameram mu ako su svi ovi napisi u medijima proizvod njegovih izjava, pošto je on za sina znao od momenta kada i ja. Nisam krila od njega da sam trudna, već je, kako sam i rekla, saznao sve čak pre mojih roditelja - kaže Maja za „Alo!“. 

Iako nisu bili previše zajedno, Maja kaže da njihov odnos nije uvek funkcionisao besprekorno.

- Ne mogu reći da je sve bilo idealno, bilo je trzavica, ali sada imamo korektan odnos. Njih dvojica imaju direktan kontakt i odlično se razumeju, a meni je to najvažnije. Sreća mog sina nema cenu.

Maja kaže da joj danas nije svejedno zbog svega što se desilo pre 28 godina, ali joj je drago da je uspela da izvede sina na pravi put.

- Osećam se grozno. Nikada nisam želela da se oglašavam ni mešam u Harijevu profesionalnu karijeru, međutim sve ove priče koje su izlazile u medijima ostavljale su negativne posledice na porodicu... Nosim veliko breme iz svoje mladosti, ali ne mogu da vratim vreme. Srećna sam što se iz Harijevog i mog odnosa rodio naš sin, koji je celi moj svet i sve ono za šta živim.

Iako sa Varešanovićem nije bila dugo u vezi, uprkos činjenici da mu je rodila sina, a da se on kasnije vratio tadašnjoj ženi, Maja je odlučila da se nikada ne uda.

- Nikada se nisam udavala. Čitav svoj život sam posvetila gajenju sina. On je izrastao u porodičnog čoveka i to me čini srećnom.

Izvor: Alo.rs Foto: privatna arhiva

Komentari / 0

Ostavite komentar