Њујорк тајмс: Иранска ракета оборила авион

Њујорк тајмс је објавио снимак на ком се, како наводи, види иранска ракета која обара украјински авион са 176 путника и чланова посаде.

Свијет 10.01.2020 | 08:01
Њујорк тајмс: Иранска ракета оборила авион

Видео чију је аутентичност потврдио Њујорк тајмс, наводно показује како иранска ракета погађа авион изнад Паранда.

У питању је локација у близини аеродрома у Техерану, одакле је престао да се емитује сигнал украјинског авиона пре него што се срушио.

Када је ракета оборила авион дошло је до мале експлозије, али авион није експлодирао, већ је летео наредних неколико минута и почео да се враћа ка аеродрому, пише Њујорк тајмс.

Запаљени авион, који је до тада престао да шаље свој сигнал, летео је ка аеродрому пре него што је експлодирао и убрзо се срушио, показали су видео снимци Тајмса.

Визуелни и звучни трагови на снимку се подударају са информацијама о лету и сателитским снимцима подручја у близини где се авион срушио.

Канадски премијер Џастин Тридо рекао је синоћ да је из више различитих обавештајних извора добио информацију да су украјински "боинг 737", у ком су већина били држављани Канаде, оборили Иранци.

Ове наводе Техеран је негирао, а иранско Министарство спољних послова је позвало Канаду да подели информације које поседује.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

10.01.2020 08:30

Кад то писе Њујорк тајмс онда је сигурно тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

11.01.2020 09:12

И ста реце НеwYорк Тимес ? Оно сто Рт пресуцује.