Njujork tajms: Iranska raketa oborila avion

Njujork tajms je objavio snimak na kom se, kako navodi, vidi iranska raketa koja obara ukrajinski avion sa 176 putnika i članova posade.

Svijet 10.01.2020 | 08:01
Njujork tajms: Iranska raketa oborila avion

Video čiju je autentičnost potvrdio Njujork tajms, navodno pokazuje kako iranska raketa pogađa avion iznad Paranda.

U pitanju je lokacija u blizini aerodroma u Teheranu, odakle je prestao da se emituje signal ukrajinskog aviona pre nego što se srušio.

Kada je raketa oborila avion došlo je do male eksplozije, ali avion nije eksplodirao, već je leteo narednih nekoliko minuta i počeo da se vraća ka aerodromu, piše Njujork tajms.

Zapaljeni avion, koji je do tada prestao da šalje svoj signal, leteo je ka aerodromu pre nego što je eksplodirao i ubrzo se srušio, pokazali su video snimci Tajmsa.

Vizuelni i zvučni tragovi na snimku se podudaraju sa informacijama o letu i satelitskim snimcima područja u blizini gde se avion srušio.

Kanadski premijer Džastin Trido rekao je sinoć da je iz više različitih obaveštajnih izvora dobio informaciju da su ukrajinski "boing 737", u kom su većina bili državljani Kanade, oborili Iranci.

Ove navode Teheran je negirao, a iransko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo Kanadu da podeli informacije koje poseduje.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

10.01.2020 08:30

Kad to pise Njujork tajms onda je sigurno tako

ODGOVORITE
Name

Ba

11.01.2020 09:12

I sta rece NewYork Times ? Ono sto Rt presucuje.