Пас изненадио власнике када се појавио са бебом коале којој је спасио живот!

Аустралијски пожари су главна тема ових дана и то са разлогом. Штете се неизмјерљиве, број жртава је огроман, неке врсте постају угрожене а међу њима и коале.

Занимљивости 09.01.2020 | 21:37
Пас изненадио власнике када се појавио са бебом коале којој је спасио живот!

Прича која датира из прошле године одушевила је људе широм Аустралије али и свијета. Наиме, ноћне температуре се често знају спустит на 5 Целзијусових степени због чега се поједине животиње смрзавају, а ретриверка по имену Асха је управо у таквој ситуацији спасила један живот.

Било је прилично рано јутро, а мој муж ми је повикао да дођем видјети нешто, изјавила је 45-годишња Керрy за неwс.цом.ау. У почетку нисам знала о чему говори, али онда сам видјела како младунче коале лежи на леђима нашег ретривера Асхе.

Керрy је признала да је била јако изненађена, као и Асха која је била збуњена али и сретна што се беба ушушкала у њено топло крзно. Остала је мистерија како је беба завршила на Асхиним леђима.

Претпоставили су да је беба одвојена од мајке те да је долутала до њиховог дворишта и пронашла склониште на Асхиним леђима. Пас јој је дефинитивно спасио живот, пружајући неопходну топлоту.

Жена је рекла да је с малом коалом све у реду. Након што је ветеринар прегледао, локални заштитник  за коале узео је под своју заштиту све док се не буде могла вратити у дивљину.

Мислим да пси имају такав заштитнички инстинкт. Коала није хтјела напустити Асхина леђа. Осјетила је топлоту и сигурно је жељела провести читав дан на том мјесту, рекла је Керрy.

Извор: Виреални.онлине

Коментари / 0

Оставите коментар