Pas iznenadio vlasnike kada se pojavio sa bebom koale kojoj je spasio život!

Australijski požari su glavna tema ovih dana i to sa razlogom. Štete se neizmjerljive, broj žrtava je ogroman, neke vrste postaju ugrožene a među njima i koale.

Zanimljivosti 09.01.2020 | 21:37
Pas iznenadio vlasnike kada se pojavio sa bebom koale kojoj je spasio život!

Priča koja datira iz prošle godine oduševila je ljude širom Australije ali i svijeta. Naime, noćne temperature se često znaju spustit na 5 Celzijusovih stepeni zbog čega se pojedine životinje smrzavaju, a retriverka po imenu Asha je upravo u takvoj situaciji spasila jedan život.

Bilo je prilično rano jutro, a moj muž mi je povikao da dođem vidjeti nešto, izjavila je 45-godišnja Kerry za news.com.au. U početku nisam znala o čemu govori, ali onda sam vidjela kako mladunče koale leži na leđima našeg retrivera Ashe.

Kerry je priznala da je bila jako iznenađena, kao i Asha koja je bila zbunjena ali i sretna što se beba ušuškala u njeno toplo krzno. Ostala je misterija kako je beba završila na Ashinim leđima.

Pretpostavili su da je beba odvojena od majke te da je dolutala do njihovog dvorišta i pronašla sklonište na Ashinim leđima. Pas joj je definitivno spasio život, pružajući neophodnu toplotu.

Žena je rekla da je s malom koalom sve u redu. Nakon što je veterinar pregledao, lokalni zaštitnik  za koale uzeo je pod svoju zaštitu sve dok se ne bude mogla vratiti u divljinu.

Mislim da psi imaju takav zaštitnički instinkt. Koala nije htjela napustiti Ashina leđa. Osjetila je toplotu i sigurno je željela provesti čitav dan na tom mjestu, rekla je Kerry.

Izvor: Virealni.online

Komentari / 0

Ostavite komentar