Пердув поднио кривичну пријаву против полицајаца

Представник групе Правда за Давида Озрен Пердув поднио је прву кривичну пријаву против девет полицијских службеника који су хапсили чланове ове групе 30. и 31. децембра 2018. године.

Република Српска 09.01.2020 | 16:59
Пердув поднио кривичну пријаву против полицајаца

Како је Пердув рекао, пријаву је поднио након консултација с адвокатима, због сумње да су полицијски службеници МУП-а РС починили кривилно дјело Протуправно лишење слободе.

На питање зашто је поднио кривичну пријаву тек сада одговорио је да се обраћао неколико пута унутрашњој контроли МУП-а РС којој је поднио пријаву и да је сваки пут добио одговор да је поступак у току. Затражио је помоћ Омбудсмена БиХ који је два пута прозивао МУП, али и они су добили исти одговор.

– Стрпљиво сам чекао годину дана. Данас сам пресавио табак. Кривична пријава је на 40-ак страница (заједно са доказним материјалом). Данас сам је предао тужилаштву. Знајући какви људи ту сједе, не очекујем скоро ништа. Али, доћи ће вријеме када ће се многе ствари почети радити како треба. Најважније да је пријава предата, да је овјерена и протоколисана, да је ушла у процедуру и да није дошло до застаре. Ћераћемо се још. А, кад се ишћерамо онако како треба, онда ћемо славити – рекао је Пердув.

Подсјетио је како је у те двије ноћи ухапшено осам особа, истичући да су полицијски службеници изводили људе из кафића, неке су пресретали на Тргу Крајине, а да су њега ухапсили у његовој кући у 1:30 сати ујутро.

– Вјерујем да ће доћи до санкција полицијских службеника, али и оних који стоје иза тога и који су то наредили – казао је.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боки

10.01.2020 08:43

Додик прича небулозе, а уништио све што је српско. Срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

10.01.2020 08:51

Има ли ико од савјетника г- дје Цвијановић, да јој објасни гдје се она налази, непознато гдје она живи када прича овакве небулозе? Ово је невјероватно, нека оде мало међу обичан народ, а не УЦИЈЕЊЕН па да види како је стање. Већи дио пензионера преживљава са 192 км, већи дио радника презивљава са 450 км и шта она прича?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

10.01.2020 12:48

Вили ватај се кофера.Сретно.

Name

1941

10.01.2020 09:30

Правда је спора али кад тад мора доћи. Подршка храбром човјеку Озрену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

11.01.2020 09:23

ХВАЛА БОГУ ТРЕБАЛИ ОДАВНА ЗА НАСИЉЕ НАД НАРОДОМ ЛУКАЦ ТРЕБА ДА ОДЕ САМ АКО ИМА ЦАСТИ И МОРАЛА СТА НАМ РАДИ ДРАСКА ВУКАНА БЕГИЦА МАЛТРЕТИРА СА ТУЗБАМА БЕЗВЕЗНИМ ПА СВИ ВИДИМО ДА ИМ СЕ СВЕТИ ТРЕБА ЊИХ ТУЗИТИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ВЛАСТИ НАД НАРОДОМ ГЛЕДАЛИ СМО СВИ СТА СЕ РАДИ

ОДГОВОРИТЕ