Perduv podnio krivičnu prijavu protiv policajaca

Predstavnik grupe Pravda za Davida Ozren Perduv podnio je prvu krivičnu prijavu protiv devet policijskih službenika koji su hapsili članove ove grupe 30. i 31. decembra 2018. godine.

Republika Srpska 09.01.2020 | 16:59
Perduv podnio krivičnu prijavu protiv policajaca

Kako je Perduv rekao, prijavu je podnio nakon konsultacija s advokatima, zbog sumnje da su policijski službenici MUP-a RS počinili krivilno djelo Protupravno lišenje slobode.

Na pitanje zašto je podnio krivičnu prijavu tek sada odgovorio je da se obraćao nekoliko puta unutrašnjoj kontroli MUP-a RS kojoj je podnio prijavu i da je svaki put dobio odgovor da je postupak u toku. Zatražio je pomoć Ombudsmena BiH koji je dva puta prozivao MUP, ali i oni su dobili isti odgovor.

– Strpljivo sam čekao godinu dana. Danas sam presavio tabak. Krivična prijava je na 40-ak stranica (zajedno sa dokaznim materijalom). Danas sam je predao tužilaštvu. Znajući kakvi ljudi tu sjede, ne očekujem skoro ništa. Ali, doći će vrijeme kada će se mnoge stvari početi raditi kako treba. Najvažnije da je prijava predata, da je ovjerena i protokolisana, da je ušla u proceduru i da nije došlo do zastare. Ćeraćemo se još. A, kad se išćeramo onako kako treba, onda ćemo slaviti – rekao je Perduv.

Podsjetio je kako je u te dvije noći uhapšeno osam osoba, ističući da su policijski službenici izvodili ljude iz kafića, neke su presretali na Trgu Krajine, a da su njega uhapsili u njegovoj kući u 1:30 sati ujutro.

– Vjerujem da će doći do sankcija policijskih službenika, ali i onih koji stoje iza toga i koji su to naredili – kazao je.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Boki

10.01.2020 08:43

Dodik priča nebuloze, a uništio sve što je srpsko. Sramno.

ODGOVORITE
Name

VILI

10.01.2020 08:51

Ima li iko od savjetnika g- dje Cvijanović, da joj objasni gdje se ona nalazi, nepoznato gdje ona živi kada priča ovakve nebuloze? Ovo je nevjerovatno, neka ode malo među običan narod, a ne UCIJENJEN pa da vidi kako je stanje. Veći dio penzionera preživljava sa 192 km, veći dio radnika prezivljava sa 450 km i šta ona priča?

ODGOVORITE
Name

Grga

10.01.2020 12:48

Vili vataj se kofera.Sretno.

Name

1941

10.01.2020 09:30

Pravda je spora ali kad tad mora doći. Podrška hrabrom čovjeku Ozrenu.

ODGOVORITE
Name

Bl

11.01.2020 09:23

HVALA BOGU TREBALI ODAVNA ZA NASILJE NAD NARODOM LUKAC TREBA DA ODE SAM AKO IMA CASTI I MORALA STA NAM RADI DRASKA VUKANA BEGICA MALTRETIRA SA TUZBAMA BEZVEZNIM PA SVI VIDIMO DA IM SE SVETI TREBA NJIH TUZITI ZA ZLOUPOTREBU VLASTI NAD NARODOM GLEDALI SMO SVI STA SE RADI

ODGOVORITE