Брчко: Отворена хуманитарна аукција слика

У просторијама Владе Републике Српске у Брчком званично је отворена изложба и божићна хуманитарна аукција слика, коју су организовали Одбор за помоћ Косову и Метохији и СПКД “Просвјета” Брчко дистрикта. Хуманитарна аукција представља значајну финансијску подршку пројекту изградње Дневног центра ”Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици.

Босна и Херцеговина 09.01.2020 | 14:38
Брчко: Отворена хуманитарна аукција слика

У Бањалуци је, прије Брчког, било изложено 28 слика 19 сликара из Републике Српске и Србије и продато њих пет, тако да су у Брчком изложене 23 слике.

“Ова аукција ће трајати до 15. јануара и позивам све заинтересоване суграђане да дођу и погледају, вјерујем да ће им се нека слика допасти, те да ће на тај начин, куповином слике, помоћи изградњи Центра у Косовској Митровици”, рекао је Драган Томић, предсједник СПКД “Просвјета” из Брчког.

“Божићна хуманитарна аукција слика у Брчком једна је у низу коју организујемо за изградњу Дневног центра ”Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици за више од 140 дјеце и  младих са потешкоћама у развоју. Ријеч је о великом пројекту Одбора, у који смо до сада уложили око 105.000 евра. Укупна вриједност пројекта је око 280.000 евра, а сама изградња кошта 216.000 евра, тако да смо већ прешли половину. Вјерујем да ћемо ове године низом хуманитарних акција успјети да сакупимо потребна средства”, поручио је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Пет грађана Брчко дистрикта донирало је слике да би се изградио Центар за младе ометене у развоју у Косовској Митровици.

“Велика ми је част да учествујем у овоме, посебно што је ријеч о дјеци. Та дјеца сигурно немају пуно тога, као што имају дјеца у Србији или Републици Српској. Част ми је и оваквим акцијама ћу се увијек радо одазвати”, истакао је један од учесника, сликар Младен Филиповић.

Почетна цијене једне слике је 500 марака и ријеч је о, како су рекли, врло квалитетним сликама. Организатори су позвали све да учествују у хуманитарној акцији и подсјетили да је отворен и жиро-рачун за ове намјене.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар