Brčko: Otvorena humanitarna aukcija slika

U prostorijama Vlade Republike Srpske u Brčkom zvanično je otvorena izložba i božićna humanitarna aukcija slika, koju su organizovali Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i SPKD “Prosvjeta” Brčko distrikta. Humanitarna aukcija predstavlja značajnu finansijsku podršku projektu izgradnje Dnevnog centra ”Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Bosna i Hercegovina 09.01.2020 | 14:38
Brčko: Otvorena humanitarna aukcija slika

U Banjaluci je, prije Brčkog, bilo izloženo 28 slika 19 slikara iz Republike Srpske i Srbije i prodato njih pet, tako da su u Brčkom izložene 23 slike.

“Ova aukcija će trajati do 15. januara i pozivam sve zainteresovane sugrađane da dođu i pogledaju, vjerujem da će im se neka slika dopasti, te da će na taj način, kupovinom slike, pomoći izgradnji Centra u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Dragan Tomić, predsjednik SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog.

“Božićna humanitarna aukcija slika u Brčkom jedna je u nizu koju organizujemo za izgradnju Dnevnog centra ”Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i  mladih sa poteškoćama u razvoju. Riječ je o velikom projektu Odbora, u koji smo do sada uložili oko 105.000 evra. Ukupna vrijednost projekta je oko 280.000 evra, a sama izgradnja košta 216.000 evra, tako da smo već prešli polovinu. Vjerujem da ćemo ove godine nizom humanitarnih akcija uspjeti da sakupimo potrebna sredstva”, poručio je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Pet građana Brčko distrikta doniralo je slike da bi se izgradio Centar za mlade ometene u razvoju u Kosovskoj Mitrovici.

“Velika mi je čast da učestvujem u ovome, posebno što je riječ o djeci. Ta djeca sigurno nemaju puno toga, kao što imaju djeca u Srbiji ili Republici Srpskoj. Čast mi je i ovakvim akcijama ću se uvijek rado odazvati”, istakao je jedan od učesnika, slikar Mladen Filipović.

Početna cijene jedne slike je 500 maraka i riječ je o, kako su rekli, vrlo kvalitetnim slikama. Organizatori su pozvali sve da učestvuju u humanitarnoj akciji i podsjetili da je otvoren i žiro-račun za ove namjene.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar