"Напад имао за циљ убиство Американаца"

"Напад балистичким ракетама који је Иран извео у среду имао је за циљ убиство америчких војника и да се нанесе велика штета америчкој бази Ал Асад у Ираку".

Свијет 09.01.2020 | 08:26
"Напад имао за циљ убиство Американаца"

То је изјавио начелник Генералштаба Војске САД, генерал Марк Мајли, истичући да је реч о његовој личној процени.

"Верујем, на основу онога што сам видео и што знам, да је напад имао за циљ наношење штете структури базе, уништавање возила, летелица и осталих средстава и убиство особља. То је моја лична процена", рекао је Мајли новинарима.

Мајли је навео да случај истражују професинални анлитичари обавештајних служби, који ће донети коначан закључак о иранском нападу.

Како је пренео Асошијејтед прес, он је додао да је за сада рано говорити о могућности да Иран изведе нове нападе на америчке циљеве.

Иран је у среду испалио 22 балистичке ракете на две војне базе у Ираку у којима се налазе амерички војници, а Иранска револуционарна гарда, која је преузела одговорност за напад, навела је да су напади на базе "освета за убиство команданта јединице Кудс Касима Сулејманија".

Напад на базе Ал Асад и Ирбил се догодио само неколико сати пошто је сахрањен Касем Сулејмани убијен у ваздушном нападу САД у Багдаду.

После напада на базе САД ирански државни медији и званичници су тврдили да је у њима убијено више десетина америчких војника, док Вашингтон тврди да није било жртава.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бијељина

09.01.2020 07:53

осветаје свети цин зуб за зуб окоза око крв за крв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

09.01.2020 08:07

Како сад убиства америчких војника а поглавица Жуто ...но каже да нема жртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

09.01.2020 09:45

Балистицке ракете погодиле циљ 100% а нису пресретане а немају губитке тоје невероватно

Name

О_о

10.01.2020 03:42

2 војне базе + пун авион обавјештајаца, војника и квислинга = добар посао. Тако се брани своја земља од којекаквих бјелосвјетских пробисвјета. Гдје је сад амерички надмени култ освете?! Прпа, бато! Сад ће опет мало узјашити на оног Ким Џонг Уна, тек да одврате пажњу мутаве јавности, док у тајности буду сахрањивали свако своје агентуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

10.01.2020 04:59

Ја каква глупа изјава из његове лицне процјене хтјели да нанесу стету. Хахахах ето није него хтјели да му посаде цвјеце и уљепсају базе и амбасаду. Који глупан бозе ме опрости. А сто не оду директно у иран и намлате их избомбардују једно 30 ак дана направе стету побију мало иранаца. Е то је могло само на србе и то два пута за ниста јер сумали а амери су способни да млате само слабије. Фуј гадови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД.11.1.2020

11.01.2020 08:10

Неби била никаква штета дасу убили којег,дали Трамп зна клико је Америка побила народа заради мјихове прљаве демократије.

ОДГОВОРИТЕ