"Napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca"

"Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u sredu imao je za cilj ubistvo američkih vojnika i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku".

Svijet 09.01.2020 | 08:26
"Napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca"

To je izjavio načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je reč o njegovoj ličnoj proceni.

"Verujem, na osnovu onoga što sam video i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje vozila, letelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procena", rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu.

Kako je preneo Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

Iran je u sredu ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Posle napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bijeljina

09.01.2020 07:53

osvetaje sveti cin zub za zub okoza oko krv za krv

ODGOVORITE
Name

Мрачајски прото

09.01.2020 08:07

Како сад убиства америчких војника а поглавица Жуто ...но каже да нема жртава.

ODGOVORITE
Name

Oo

09.01.2020 09:45

Balisticke rakete pogodile cilj 100% a nisu presretane a nemaju gubitke toje neverovatno

Name

O_o

10.01.2020 03:42

2 војне базе + пун авион обавјештајаца, војника и квислинга = добар посао. Тако се брани своја земља од којекаквих бјелосвјетских пробисвјета. Гдје је сад амерички надмени култ освете?! Прпа, бато! Сад ће опет мало узјашити на оног Ким Џонг Уна, тек да одврате пажњу мутаве јавности, док у тајности буду сахрањивали свако своје агентуре.

ODGOVORITE
Name

Deda

10.01.2020 04:59

Ja kakva glupa izjava iz njegove licne procjene htjeli da nanesu stetu. Hahahah eto nije nego htjeli da mu posade cvjece i uljepsaju baze i ambasadu. Koji glupan boze me oprosti. A sto ne odu direktno u iran i namlate ih izbombarduju jedno 30 ak dana naprave stetu pobiju malo iranaca. E to je moglo samo na srbe i to dva puta za nista jer sumali a ameri su sposobni da mlate samo slabije. Fuj gadovi.

ODGOVORITE
Name

DD.11.1.2020

11.01.2020 08:10

Nebi bila nikakva šteta dasu ubili kojeg,dali Tramp zna kliko je Amerika pobila naroda zaradi mjihove prljave demokratije.

ODGOVORITE