Јокић: Далеко су квалификације

Центар кошаркашке репрезентације Србије Никола Јокић није желио у разговору за Глас Америке да троши превише ријечи на планове за Нову годину.

Кошарка 08.01.2020 | 19:17
Јокић: Далеко су квалификације

Кошаркаш Денвера је истакао да је сав његов фокус тренутно на тиму, те да ће о квалификацијама и евентуалним Олимпијским играма размишљати касније.

-Драго ми је због новог селектора Игора Кокошкова, он је сигурно неко ко може да уведе нови систем и људе у репрезентацију. Лично никад не говорим да ли ћу играти или не, па нећу ни сада. Фокусирам се на сезону, на своје игре, далеко су стварно и Олимпијске игре и квалификације и све то, стварно не размишљам о томе“, рекао је Јокић.

Он се осврнуо на Свјетско првенство, које је оцијењено неуспјешним.

-Увијек кажем да је Србија земља која не воли толико кошарку, колико воли да побјеђујемо и у томе је највећа грешка. Али, то је на неки начин и добра ствар, јер желиш да побиједиш. Пето мјесто је био неки наш максимум када се узме у обзир оно што смо ми тамо показали.

Да ли је требало да побиједимо Аргентинце? Они су били у финалу, играли су стварно феноменално, нису изненадили смо нас, већ и много веће екипе од нас. Погледајте саставе који су били тамо, један МВП (НБА лиге) – Јанис… Буквално групу нису прошли.

Свјетско првенство је другачији систем, једна утакмица одлучује о пролазу. Увек се каже да су прва утакмица и четвртфинале најважнији. Ми смо изгубили то против Аргентинаца. Мислим, изгубили смо и против Шпанаца, тако да можда је то била нека прекретница. Шпанци су нас можда изненадили одбраном, гдје су Богдана Богдановића зауставили, у ствари нису нама дали да играмо како ми играмо- истакао је Јокић.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар