Jokić: Daleko su kvalifikacije

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Nikola Jokić nije želio u razgovoru za Glas Amerike da troši previše riječi na planove za Novu godinu.

Košarka 08.01.2020 | 19:17
Jokić: Daleko su kvalifikacije

Košarkaš Denvera je istakao da je sav njegov fokus trenutno na timu, te da će o kvalifikacijama i eventualnim Olimpijskim igrama razmišljati kasnije.

-Drago mi je zbog novog selektora Igora Kokoškova, on je sigurno neko ko može da uvede novi sistem i ljude u reprezentaciju. Lično nikad ne govorim da li ću igrati ili ne, pa neću ni sada. Fokusiram se na sezonu, na svoje igre, daleko su stvarno i Olimpijske igre i kvalifikacije i sve to, stvarno ne razmišljam o tome“, rekao je Jokić.

On se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo, koje je ocijenjeno neuspješnim.

-Uvijek kažem da je Srbija zemlja koja ne voli toliko košarku, koliko voli da pobjeđujemo i u tome je najveća greška. Ali, to je na neki način i dobra stvar, jer želiš da pobijediš. Peto mjesto je bio neki naš maksimum kada se uzme u obzir ono što smo mi tamo pokazali.

Da li je trebalo da pobijedimo Argentince? Oni su bili u finalu, igrali su stvarno fenomenalno, nisu iznenadili smo nas, već i mnogo veće ekipe od nas. Pogledajte sastave koji su bili tamo, jedan MVP (NBA lige) – Janis… Bukvalno grupu nisu prošli.

Svjetsko prvenstvo je drugačiji sistem, jedna utakmica odlučuje o prolazu. Uvek se kaže da su prva utakmica i četvrtfinale najvažniji. Mi smo izgubili to protiv Argentinaca. Mislim, izgubili smo i protiv Španaca, tako da možda je to bila neka prekretnica. Španci su nas možda iznenadili odbranom, gdje su Bogdana Bogdanovića zaustavili, u stvari nisu nama dali da igramo kako mi igramo- istakao je Jokić.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar