Промоција књиге „Пророк Милош Милојевић“ у Крупњу

Поводом божићних и новогодишњих светковина у Дому културе у Крупњу, у петак ће у 18 часова, бити одржана промоција књиге „Пророк Милош Милојевић“, чији је аутор академик Српске краљевске академије научника и уметника Драгољуб Драго Мирковић из Бијељине, родом из Мацавара, у Старој Херцеговини.

Република Српска 08.01.2020 | 16:43
Промоција књиге „Пророк Милош Милојевић“ у Крупњу

О Мирковићевом делу, које сведочи о ароско академеику Милојевићу, рођеном у Црној Бари, у Мачви, једној од најзнаменитијих личности српске историје и културе у 19 веку, поред аутора, говориће протођакон др Љубомир Ранковић, академик профедор Др Мирко Керкез, председник Научног већа СКАНУ, иначе заменик генералног директора Клиничког центра Србије и новинар „Вечерњих новости“, Владимир Митрић.

 Мада је био један од најодликованијих Срба свог времена,  врстан професор, писац, песник, историчар, полиглота који је говорио 19 светских језика, доказани родољуб у борбама за мир и слободу отаџбине, неправедно је скрајнут са историјске сцене, што, посебно код нас како каже протођакон др Љубомир Ранковић, ништа није ново.

 Његови противници су, по Ранковићевим речима, одрекли, поред осталог, календара који је урадио Свети Сава, кога је Милојевич обожавао, основао друштво које носи његово име.

(БН/В.Н.)

Коментари / 0

Оставите коментар