Promocija knjige „Prorok Miloš Milojević“ u Krupnju

Povodom božićnih i novogodišnjih svetkovina u Domu kulture u Krupnju, u petak će u 18 časova, biti održana promocija knjige „Prorok Miloš Milojević“, čiji je autor akademik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika Dragoljub Drago Mirković iz Bijeljine, rodom iz Macavara, u Staroj Hercegovini.

Republika Srpska 08.01.2020 | 16:43
Promocija knjige „Prorok Miloš Milojević“ u Krupnju

O Mirkovićevom delu, koje svedoči o arosko akademeiku Milojeviću, rođenom u Crnoj Bari, u Mačvi, jednoj od najznamenitijih ličnosti srpske istorije i kulture u 19 veku, pored autora, govoriće protođakon dr LJubomir Ranković, akademik profedor Dr Mirko Kerkez, predsednik Naučnog veća SKANU, inače zamenik generalnog direktora Kliničkog centra Srbije i novinar „Večernjih novosti“, Vladimir Mitrić.

 Mada je bio jedan od najodlikovanijih Srba svog vremena,  vrstan profesor, pisac, pesnik, istoričar, poliglota koji je govorio 19 svetskih jezika, dokazani rodoljub u borbama za mir i slobodu otadžbine, nepravedno je skrajnut sa istorijske scene, što, posebno kod nas kako kaže protođakon dr LJubomir Ranković, ništa nije novo.

 Njegovi protivnici su, po Rankovićevim rečima, odrekli, pored ostalog, kalendara koji je uradio Sveti Sava, koga je Milojevič obožavao, osnovao društvo koje nosi njegovo ime.

(BN/V.N.)

Komentari / 0

Ostavite komentar