Ево ко од глумаца у Холивуду слави Божић

Бројне планетарно познате личности најрадоснији празник Божић славе по Јулијанском календару у јануару. Док су неки веру преузели од предака, други су је променили због љубави и партнера.

Забава 07.01.2020 | 18:13
Ево ко од глумаца у Холивуду слави Божић

Славни глумац Кристијан Бејл је примио православну веру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског порекла. Она је агент за некретнине, а дете је српских емиграната који су шездесетих отишли у Америку. Страни медији су брујали како су се Кристијанове мајка и сестра противиле и биле против ове везе, али глумац није одустао од љубави.

Кристијан је чврсто решио да му и деца знају српски језик, па се тако у њиховом дому често могу чути српске успаванке, и практикују се сви православни обичаји.

Једна од најпознатијих америчких глумица, која се прославила у ТВ серији "Пријатељи", православље је наследила од оца, који је рођен као Јанис Анастасакис на грчком острву Крит.

Џенифер је давала добротворне прилоге за цркву под окриљем Васељенске патријаршије.

 

Том Хенкс

Славног оскаровца љубав је навела да прихвати православну веру. Рођен је као католик, али је прешао у православну веру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског порекла.

"Мислим да је православље моје духовно наслеђе. Оженио сам се у истој цркви у којој је моја супруга крштена и у којој су крштена наша деца", рекао је једном приликом Том Хенкс, преноси Блиц.

 

Наоми Кембел

Најпознатији супермодел на свету Наоми Кембел рођена је у Енглеској, а порекло води са Јамајке. И њу је љубав навела да промени веру. Док је дугонога лепотица била у вези с руским тајкуном Владиславом Дороњином, постала је верник Руске православне цркве.

 

Ким Кардашијан

Иако рођена у Лос Анђелесу, звезда ријалити програма Ким Кардашијан, која је пореклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара и 7. јануара не пропусти да путем друштвених мрежа честита Божић. Њена породица вуче корене из Јерменије, а њени преци живели су на подручију данашње Турске.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Грци Православци

07.01.2020 18:56

Божић славе по новом календару, дакле 25. децембра, кад и католици! Исто се односи и на Румуне, Бугаре...једино ми и Руси славимо по старом календару, тј данас! Васкрс славе сви Православци заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнање

07.01.2020 19:09

Грчко-бугарски није 7 јануара. Православни славе Божић према Јулијанском(Јерусалимска, Руска, Српска.. и Миланковићевим(Васељенска, Грчка, Бугарска, Румунска... ) календаром. Овако ће остати још дуго. Када ће бити усвојен Миланковићев календар зависи од Руске Цркве, а и када буду наши потомци за 80 година 2100 године сведоци да ће Грегоријански календар каснити за 1 дан и католички Божић бити 26 децембра дан касније у односу на Грке, Бугаре, Румуне.., а наш 8 јануара тада ће настати хаос. Да ли ће се Православне Цркве раније договорити да усвоје и примене Миланковићев календар? По овом садашњем стању НЕ, а највеће жртве ће тада поднети СПЦ. Миланковићев календар је најтачнији и ако мудри Ватикан прихвати тај календар прије нас то ће бити за нас погубно јер ће то код нас у јавности постати католички календар, а то је српски православни календар(реформисани Јулијански) који су урадили Максим Трпковић и Милутин Миланковић за потребе Православне Цркве. Руси су империја за себе без потребе да се равнају са Свијетом, а ми смо у Европи и прије 100 година је увиђено да нам треба тачнији календар, али због РПЦ и непостојања могућности тада и сада и вјероватно у будућности да се усвоји без манипулација народом. Настала би подјела на старокалендарце и ново календарце и нико не би могао Србима доказати да КАЛЕНДАР НИЈЕ ТЕОЛОШКО ПИТАЊЕ, као што није могуће објаснити да Грци не славе Божић по Грегоријанском(католичком) календару већ по Миланковићевом и да наш Божић није 7 јануара већ 25 децембра по Јулијанском календару Србија као народни и државни и СПЦ треба да прихвате Миланковићев календар и потомцима оставе тачан календар. НАСА користи Миланковићев календар. Све ЕТ компаније, банке ће морати да га користе јер би за 80 година дошло до колапса са овим Грегоријанским календаром због кашњења од једног дана.

ОДГОВОРИТЕ