Evo ko od glumaca u Holivudu slavi Božić

Brojne planetarno poznate ličnosti najradosniji praznik Božić slave po Julijanskom kalendaru u januaru. Dok su neki veru preuzeli od predaka, drugi su je promenili zbog ljubavi i partnera.

Zabava 07.01.2020 | 18:13
Evo ko od glumaca u Holivudu slavi Božić

Slavni glumac Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Kristijan je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik, pa se tako u njihovom domu često mogu čuti srpske uspavanke, i praktikuju se svi pravoslavni običaji.

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila u TV seriji "Prijatelji", pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

 

Tom Henks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru. Rođen je kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

"Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca", rekao je jednom prilikom Tom Henks, prenosi Blic.

 

Naomi Kembel

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembel rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi s ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

 

Kim Kardašijan

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara i 7. januara ne propusti da putem društvenih mreža čestita Božić. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Grci Pravoslavci

07.01.2020 18:56

Božić slave po novom kalendaru, dakle 25. decembra, kad i katolici! Isto se odnosi i na Rumune, Bugare...jedino mi i Rusi slavimo po starom kalendaru, tj danas! Vaskrs slave svi Pravoslavci zajedno!

ODGOVORITE
Name

Neznanje

07.01.2020 19:09

Grčko-bugarski nije 7 januara. Pravoslavni slave Božić prema Julijanskom(Jerusalimska, Ruska, Srpska.. i Milankovićevim(Vaseljenska, Grčka, Bugarska, Rumunska... ) kalendarom. Ovako će ostati još dugo. Kada će biti usvojen Milankovićev kalendar zavisi od Ruske Crkve, a i kada budu naši potomci za 80 godina 2100 godine svedoci da će Gregorijanski kalendar kasniti za 1 dan i katolički Božić biti 26 decembra dan kasnije u odnosu na Grke, Bugare, Rumune.., a naš 8 januara tada će nastati haos. Da li će se Pravoslavne Crkve ranije dogovoriti da usvoje i primene Milankovićev kalendar? Po ovom sadašnjem stanju NE, a najveće žrtve će tada podneti SPC. Milankovićev kalendar je najtačniji i ako mudri Vatikan prihvati taj kalendar prije nas to će biti za nas pogubno jer će to kod nas u javnosti postati katolički kalendar, a to je srpski pravoslavni kalendar(reformisani Julijanski) koji su uradili Maksim Trpković i Milutin Milanković za potrebe Pravoslavne Crkve. Rusi su imperija za sebe bez potrebe da se ravnaju sa Svijetom, a mi smo u Evropi i prije 100 godina je uviđeno da nam treba tačniji kalendar, ali zbog RPC i nepostojanja mogućnosti tada i sada i vjerovatno u budućnosti da se usvoji bez manipulacija narodom. Nastala bi podjela na starokalendarce i novo kalendarce i niko ne bi mogao Srbima dokazati da KALENDAR NIJE TEOLOŠKO PITANJE, kao što nije moguće objasniti da Grci ne slave Božić po Gregorijanskom(katoličkom) kalendaru već po Milankovićevom i da naš Božić nije 7 januara već 25 decembra po Julijanskom kalendaru Srbija kao narodni i državni i SPC treba da prihvate Milankovićev kalendar i potomcima ostave tačan kalendar. NASA koristi Milankovićev kalendar. Sve ET kompanije, banke će morati da ga koriste jer bi za 80 godina došlo do kolapsa sa ovim Gregorijanskim kalendarom zbog kašnjenja od jednog dana.

ODGOVORITE