Паљење бадњака на Цетињу, хиљаде верника испред манастира

На Цетињу је запаљен бадњак у присуству хиљаде вјерника Српске православне цркве.

Регион 06.01.2020 | 15:03
Паљење бадњака на Цетињу, хиљаде верника испред манастира

Мјере безбједности су значајно повец́ане уочи налагања бадњака на Цетињу, које су у исто вријеме (15 часова) заказале Митрополија црногорско-приморска и такозвана „црногорска православна црква“.

Вец́ на улазу у град могу се примјетити полицијске снаге, а такође њихово присуство је повец́ано око Цетињског манастира, гдје ц́е Бадњаке налагати митрополит Амфилохије са свештенством, као и на тргу испред дворца Краља Николе, гдје ц́е бадњаке налагати присталице такозване „црногорске православне цркве“.

 

На Цетиње су стигли и лидер ДФ-а Андрија Мандиц́, лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловиц́ и председник Праве Црне Горе Марко Милачиц́. Присутан је и бизнисмен Миодраг Дака Давидовиц́, као и посланици Демократског фронта.

  

С обзиром да се ове двије локације налазе само на неких стотинак метара на Цетињу, између манастира и дворца краља Николе постављене су јаке полицијске снаге.

 

Постављена је и заштитна ограда, како би био онемогуц́ен сваки међусобни контакт вјерника Митрополије и симпатизера такозване „црногорске православне цркве“. Неколико десетина присталица Мираша Дедеиц́а окупило се испред дворца краља Николе, на Цетињу гдје су организовали налагање бадњака.

(Спутник/Вијести-ме)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михајло

06.01.2020 14:22

Могу мислити како се непријатељи срба сладе српском не слогом. Сами смо себи непријатељи па докле овако ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

06.01.2020 16:27

Све сто смо називали "такозвано" презивјело је и зазивјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац

06.01.2020 18:37

Хиљаде? хахахха хиљадУ. једнина.ако је и толико било.па не морате да лазете бар на данасњи дан. И ово нисам ја измислио број,ово је њихов податак. Исто као кад су излазили сваку ноц,писало је како их је по 20-30 000... Цему то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милогорца

07.01.2020 08:50

Научи се бројати и онда пиши небулозе.