Paljenje badnjaka na Cetinju, hiljade vernika ispred manastira

Na Cetinju je zapaljen badnjak u prisustvu hiljade vjernika Srpske pravoslavne crkve.

Region 06.01.2020 | 15:03
Paljenje badnjaka na Cetinju, hiljade vernika ispred manastira

Mjere bezbjednosti su značajno povećane uoči nalaganja badnjaka na Cetinju, koje su u isto vrijeme (15 časova) zakazale Mitropolija crnogorsko-primorska i takozvana „crnogorska pravoslavna crkva“.

Već na ulazu u grad mogu se primjetiti policijske snage, a takođe njihovo prisustvo je povećano oko Cetinjskog manastira, gdje će Badnjake nalagati mitropolit Amfilohije sa sveštenstvom, kao i na trgu ispred dvorca Kralja Nikole, gdje će badnjake nalagati pristalice takozvane „crnogorske pravoslavne crkve“.

 

Na Cetinje su stigli i lider DF-a Andrija Mandić, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić. Prisutan je i biznismen Miodrag Daka Davidović, kao i poslanici Demokratskog fronta.

  

S obzirom da se ove dvije lokacije nalaze samo na nekih stotinak metara na Cetinju, između manastira i dvorca kralja Nikole postavljene su jake policijske snage.

 

Postavljena je i zaštitna ograda, kako bi bio onemogućen svaki međusobni kontakt vjernika Mitropolije i simpatizera takozvane „crnogorske pravoslavne crkve“. Nekoliko desetina pristalica Miraša Dedeića okupilo se ispred dvorca kralja Nikole, na Cetinju gdje su organizovali nalaganje badnjaka.

(Sputnik/Vijesti-me)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

06.01.2020 14:22

Mogu misliti kako se neprijatelji srba slade srpskom ne slogom. Sami smo sebi neprijatelji pa dokle ovako ?

ODGOVORITE
Name

RS

06.01.2020 16:27

Sve sto smo nazivali "takozvano" prezivjelo je i zazivjelo.

ODGOVORITE
Name

Crnogorac

06.01.2020 18:37

Hiljade? hahahha hiljadU. jednina.ako je i toliko bilo.pa ne morate da lazete bar na danasnji dan. I ovo nisam ja izmislio broj,ovo je njihov podatak. Isto kao kad su izlazili svaku noc,pisalo je kako ih je po 20-30 000... Cemu to?

ODGOVORITE
Name

Za Milogorca

07.01.2020 08:50

Nauči se brojati i onda piši nebuloze.