Зорица Брунцлик: У немаштини сам сањала Божић какав данас имам!

Певачица Зорица Брунцлик, први пут без деце и унука, проводи Божић само у загрљају супруга, чувеног хармоникаша Мирољуба Аранђеловића Кемиша.

Забава 06.01.2020 | 17:09
Зорица Брунцлик: У немаштини сам сањала Божић какав данас имам!

Будући да је фолк звезда са каријером дугом 45 година приватно мајка четворо деце, уз које је равноправно прихватила и Кемишову ћерку Јелену, као и бака шесторо унучади, она у време Божића већ деценијама осећа празничну атмосферу у њиховој кући у Крњачи и радује се данима које проводи са најмилијима, али ове године је ситуација мало другачија.

- Ово је први Божић да тата (Кемиш) и ја остајемо сами јер су сва наша деца свила своје домове и изродила своју децу. Мало је чудно, признајем, али има и то драж јер нас двоје остајемо сами, усмерени једно на друго. Он на своју женицу, а ја на мужа, који ми је и родитељ и пријатељ и сарадник и љубавник. Знате како, наше ћерке и син имају и родитеље својих партнера, тако да је природно да се организују тако да и њима посвете неке моменте током великих празника који се славе више дана. Ипак, другог или трећег празничног дана сви долазе код нас да ручамо заједно и поделимо поклоне, којима се сви радујемо - испричала је Зорица Брунцлик и открила да је божићну чесницу одувек месила сама.

- Да, ја сам увек са љубављу спремала нашу чесницу, коју ломимо на раном ручку или касном доручку. Богата и празнична трпеза спаја породицу и то је истинска драж, а пре тога је, наравно пост, и имамо уобичајени мени за Бадњи дан. Постим и душом и телом, откад не пушим, а томе има и више од 20 година - рекла је Брунцликова.

На спомен Божића очи певачице засијале су и напуниле се сузама. Зорица се присетила тешког детињства и празничних дана у кући своје мајке Златије, која је сама одгајала њу и њена три брата.

- Живели смо веома сиромашно у тој мери да смо само за Божић и Васкрс имали шта да једемо, тако да су ти дани једини светли тренуци мог детињства. Моја мајка се довијала и била вредна жена, радила је тежак физички посао, али требало је четворо деце нахранити самостално без ичије помоћи. Моја мајка је рано умрла, али је, на срећу, успела да осети како изгледа Божић у изобиљу, у сјају и гламуру, захваљујући мени, која сам постајала све саосећајнија са њом како су године пролазиле. Неизмерно ми је жао што још дуго није поживела са нама да може да ужива до дубоке старости и да слави Божић о каквом је маштала у немаштини - закључила је Зорица.

Даривање за Нову годину и Божић је посебан гушт за главу породице, открива нам Зорица Брунцлик, и објашњава нам да Кемиш није дозволио да подлегну тренду да као бројна породица поделе трошак тако што би свако од њих извлачио из шешира име оног којег она дарива.

- Тати се није свидело то помодарство, које је највише уведено због кризе. Тата ужива да све нас дарује и за Нову годину и за Божић и труди се да на време покупује све поклоне и то добро ослушкујући шта коме треба и шта би га обрадовало. Само што има проблем да сакрије све ствари јер деца иду по кући и нон-стоп траже - рекла је певачица.

Извор: Република.рс Фото: инстаграм/принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар