Zorica Brunclik: U nemaštini sam sanjala Božić kakav danas imam!

Pevačica Zorica Brunclik, prvi put bez dece i unuka, provodi Božić samo u zagrljaju supruga, čuvenog harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša.

Zabava 06.01.2020 | 17:09
Zorica Brunclik: U nemaštini sam sanjala Božić kakav danas imam!

Budući da je folk zvezda sa karijerom dugom 45 godina privatno majka četvoro dece, uz koje je ravnopravno prihvatila i Kemišovu ćerku Jelenu, kao i baka šestoro unučadi, ona u vreme Božića već decenijama oseća prazničnu atmosferu u njihovoj kući u Krnjači i raduje se danima koje provodi sa najmilijima, ali ove godine je situacija malo drugačija.

- Ovo je prvi Božić da tata (Kemiš) i ja ostajemo sami jer su sva naša deca svila svoje domove i izrodila svoju decu. Malo je čudno, priznajem, ali ima i to draž jer nas dvoje ostajemo sami, usmereni jedno na drugo. On na svoju ženicu, a ja na muža, koji mi je i roditelj i prijatelj i saradnik i ljubavnik. Znate kako, naše ćerke i sin imaju i roditelje svojih partnera, tako da je prirodno da se organizuju tako da i njima posvete neke momente tokom velikih praznika koji se slave više dana. Ipak, drugog ili trećeg prazničnog dana svi dolaze kod nas da ručamo zajedno i podelimo poklone, kojima se svi radujemo - ispričala je Zorica Brunclik i otkrila da je božićnu česnicu oduvek mesila sama.

- Da, ja sam uvek sa ljubavlju spremala našu česnicu, koju lomimo na ranom ručku ili kasnom doručku. Bogata i praznična trpeza spaja porodicu i to je istinska draž, a pre toga je, naravno post, i imamo uobičajeni meni za Badnji dan. Postim i dušom i telom, otkad ne pušim, a tome ima i više od 20 godina - rekla je Brunclikova.

Na spomen Božića oči pevačice zasijale su i napunile se suzama. Zorica se prisetila teškog detinjstva i prazničnih dana u kući svoje majke Zlatije, koja je sama odgajala nju i njena tri brata.

- Živeli smo veoma siromašno u toj meri da smo samo za Božić i Vaskrs imali šta da jedemo, tako da su ti dani jedini svetli trenuci mog detinjstva. Moja majka se dovijala i bila vredna žena, radila je težak fizički posao, ali trebalo je četvoro dece nahraniti samostalno bez ičije pomoći. Moja majka je rano umrla, ali je, na sreću, uspela da oseti kako izgleda Božić u izobilju, u sjaju i glamuru, zahvaljujući meni, koja sam postajala sve saosećajnija sa njom kako su godine prolazile. Neizmerno mi je žao što još dugo nije poživela sa nama da može da uživa do duboke starosti i da slavi Božić o kakvom je maštala u nemaštini - zaključila je Zorica.

Darivanje za Novu godinu i Božić je poseban gušt za glavu porodice, otkriva nam Zorica Brunclik, i objašnjava nam da Kemiš nije dozvolio da podlegnu trendu da kao brojna porodica podele trošak tako što bi svako od njih izvlačio iz šešira ime onog kojeg ona dariva.

- Tati se nije svidelo to pomodarstvo, koje je najviše uvedeno zbog krize. Tata uživa da sve nas daruje i za Novu godinu i za Božić i trudi se da na vreme pokupuje sve poklone i to dobro osluškujući šta kome treba i šta bi ga obradovalo. Samo što ima problem da sakrije sve stvari jer deca idu po kući i non-stop traže - rekla je pevačica.

Izvor: Republika.rs Foto: instagram/printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar