И на Бадњи дан свијеће на гробу Славише Крунића

Пријатељи и комшије убијеног Славише Крунића обишли су јутрос његов гроб и запалили свијеће како би му одали почаст.

Република Српска 06.01.2020 | 11:03
И на Бадњи дан свијеће на гробу Славише Крунића

Бадњи дан у Гламочанима код Бањалуке ове године пролази у сјећању на трагично настрадалог Славишу Крунића. Његове комшије и пријатељи га нису заборавили. Мирно и у тишини посјетили су његов гроб и у молитви запалили свијеће за покој душе. Са невјерицом се још увијек присјећају незапамћене трагедије која се догодила прошле године и у којој је убијен, како кажу, велики човјек.



„Из обавезе према њему, према његовој жртви, рекли смо да ћемо сваке године долазити овдје на његов гроб. Дошли смо, окадили гроб, прочитали молитву, дали му помен, дали му захвалност, због породице, због традиције.“, каже Неђељко Метлић.



Смрт Славише Крунића још увијек до краја није разјашњена. Не знају се налогодавци убиства. Мјештани са којима смо разговарали нису жељели коментарисати било шта о томе. Поручују само да очекују да ће све бити ријешено, како би породица могла добити жељену правду.

„Стално дођемо у позицију да чујемо сами себе и кажемо како је могуће да смо прошле године били овдје, веселили се и пјевали. А ове године се судбина поиграла. Ко је то урадио, зашто, надамо се да ће се расвијетлити. Каже наша народна пословица: „Ум Богу, очи земљи!“. Да се више никад не догоди оно што се догодило нашем Славиши.“, поручио је Неђељко Метлић.



Славиша Крунић, бањалучки бизнисмен, убијен је у засједи недалеко од породичне куће у Гламочанима, 22. априла прошле године. Том приликом смртно је страдао и Крунићев телохранитељ Жарко Павловић, док је тешко рањен возач Горан Илић.

У размјени ватре убијен је и један од нападача Жељко Ковачевић. Због убиства Славише Крунића ухапшени су Емилио Балдо, Бенедиј Ђукановић и члан Крунићевог обезбјеђења Родољуб Гајић, који се сумњичи да је одавао информације о Крунићевом кретању.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар