I na Badnji dan svijeće na grobu Slaviše Krunića

Prijatelji i komšije ubijenog Slaviše Krunića obišli su jutros njegov grob i zapalili svijeće kako bi mu odali počast.

Republika Srpska 06.01.2020 | 11:03
I na Badnji dan svijeće na grobu Slaviše Krunića

Badnji dan u Glamočanima kod Banjaluke ove godine prolazi u sjećanju na tragično nastradalog Slavišu Krunića. Njegove komšije i prijatelji ga nisu zaboravili. Mirno i u tišini posjetili su njegov grob i u molitvi zapalili svijeće za pokoj duše. Sa nevjericom se još uvijek prisjećaju nezapamćene tragedije koja se dogodila prošle godine i u kojoj je ubijen, kako kažu, veliki čovjek.



„Iz obaveze prema njemu, prema njegovoj žrtvi, rekli smo da ćemo svake godine dolaziti ovdje na njegov grob. Došli smo, okadili grob, pročitali molitvu, dali mu pomen, dali mu zahvalnost, zbog porodice, zbog tradicije.“, kaže Neđeljko Metlić.



Smrt Slaviše Krunića još uvijek do kraja nije razjašnjena. Ne znaju se nalogodavci ubistva. Mještani sa kojima smo razgovarali nisu željeli komentarisati bilo šta o tome. Poručuju samo da očekuju da će sve biti riješeno, kako bi porodica mogla dobiti željenu pravdu.

„Stalno dođemo u poziciju da čujemo sami sebe i kažemo kako je moguće da smo prošle godine bili ovdje, veselili se i pjevali. A ove godine se sudbina poigrala. Ko je to uradio, zašto, nadamo se da će se rasvijetliti. Kaže naša narodna poslovica: „Um Bogu, oči zemlji!“. Da se više nikad ne dogodi ono što se dogodilo našem Slaviši.“, poručio je Neđeljko Metlić.



Slaviša Krunić, banjalučki biznismen, ubijen je u zasjedi nedaleko od porodične kuće u Glamočanima, 22. aprila prošle godine. Tom prilikom smrtno je stradao i Krunićev telohranitelj Žarko Pavlović, dok je teško ranjen vozač Goran Ilić.

U razmjeni vatre ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević. Zbog ubistva Slaviše Krunića uhapšeni su Emilio Baldo, Benedij Đukanović i član Krunićevog obezbjeđenja Rodoljub Gajić, koji se sumnjiči da je odavao informacije o Krunićevom kretanju.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar