Уредници "ФОС медија" одређен притвор до 72 сата

- Главној и одговорној уредници портала "ФОС медија" Анђели Ђикановић, коју је црногорска полиција ухапсила због изазивања панике и нереда, одређено је задржавање до 72 часа, након саслушања у Основном државном тужллаштву.

Регион 06.01.2020 | 08:25
Уредници "ФОС медија" одређен притвор до 72 сата

Адвокат Милош Вуксановић, који заступа Ђикановићеву, рекао је да је његовој клијенткињи задржавање одређено због могућег понављања кривичног дјела које јој се ставља на терет.

Вуксановић је навео да у радњама његове брањенице нема елемената кривичног дјела изазивање панике и ремећење јавног реда и мира.

Он се жалио на одлуку Тужилаштва које је Ђикановић одредило задржавање како не би поновила кривично дјело.

Полиција је Ђикановићевој одузела лаптоп и телефон ради провјере података који могу користити у овом поступку.

Подгоричка полиција ухапсила је синоћ Ђикановићеву /26/ због изазивања панике и нереда, јер је објавила текст да ће припадници специјалне полиције самопроглашеног Косова - РОСУ бити на располагању Црној Гори за Бадњи дан.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је главна и одговорна уредница портала "ФОС медија" изазвала панику у јавности изношењем лажних вијести путем медија.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дивљење

06.01.2020 08:32

Најбољи став о спорном Закону говори чуњеница да се свакодневно дешавају протестне литије, да су десетине хиљада људи на улицама, у свим већим градовима, а и мањим мјестима, у мирним поворкама по великој зими, показују своје противљење истом. Заиата су се показали вриједнум поштовања и дивљења до неба. Што ае власти тиче, видјело се и њихово "родољубиво и хумано лице", јако добро у овој, а и другим ситуацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрва

06.01.2020 08:55

јадно и биједно, јер Црна Гора као и остале дрзавице Балкана зиви биједно, а када треба протестовати за црквене глупости и Вуцица, онда нема проблема?? Овај народ(и) су заслузили и Додика и Дјукановица, Бакета, Цовица и сва зла која их у биједним зивотима сналазе

Name

Нострадамус

06.01.2020 09:18

То је зато сто Додик није послао Лукаца и оне бијесне псе сто прљају Муп Републике Српске. Да је Лукац у Црној Гори би било крви до кољена.

Name

Неутралац

06.01.2020 09:38

Најбоље о закону говори да се једино СПЦ буни и нико друге вјероисповјести нема проблема са тим законом. Мислим да је у реду да се уведе ред у имовинске односе и да се зна ко је за ста одговоран. Нико није никакву цркву одузео или забранио како се то представља а ви господо Срби треба конацно да схватити да је Ц Г суверена дрзава и да она одлуцује о својој имовини а не Србија. Србија ИМА своју теруторију па нека тамо одлуцује . А сто се тице Србског национализма свима га је преко главе. Оцигледно Срби морају увијек изазивати неке Конфликте јер то им је у крви. Поцните висе нормално зивјети...

Name

Лепи Пепи

06.01.2020 09:38

Да, сада народ опет треба устати и бранити двери СПЦ, главе губити, док наше владике се возикају у црним затамљеним лимузинама, узимају паре од народне милостиње, наплаћују све што се наплатити може и никоме не полажу рачуне... и све то у име Бога и народа! Зашто владике, старјешине храмова и цркава не кажу колика примања имају, а одрекли су се овоземаљских задовољстава?? Зашто СПЦ не плаћа порез држави? Зашто не кажу колике посједе имају? Оооо луди народе, па ти иди и гини за свештеничку елиту. П. С. Данас ти поп неће доћи на сахрану ако га не помажеш са 100 марака. Да ли је то хришћанска љубав??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

06.01.2020 09:53

Браво за коментар

Name

Ре Неутралац

06.01.2020 10:03

Ти као неутралац!!! - али да сву кривицу свалис на Србе и није бас неутрално. Само не заборави - какви год да су Срби они су на крају побједници. Боље цути или трази другог газду за бољу плату.

ОДГОВОРИТЕ