Халид затвара своју издавачку кућу због дугова!

Певач Халид Муслимовић (58) због финансијских проблема и великих дугова које има мора да затвори фирму која је на губитку већ дужи временски период и послује лоше.

Забава 05.01.2020 | 12:28
Халид затвара своју издавачку кућу због дугова!

Након што је суд у Приједору усвојио решење о заплени имовине због дуга према Ермину Ерку Елезовићу, Халид је одлучио да угаси своју дискографску кућу „Халикс рекордс“ са седиштем у Сарајеву.

Како би заштитио бар нешто имовине у свом власништву, певач се одлучио нарадикалне потезе. Он је преко свог адвоката Миленка Томића поднео захтев за стечај свог предузећа, а Окружни привредни суд је пре неколико дана донео решење о отварању предстечајног поступка.

За привременог стечајног управника је именован Жељко Драгичевић из Козарске Дубице, који је за босанске медије рекао да није имао увид у документацију овог предузећа.

Иначе, према званичним подацима, сви рачуни Халидове дискографске куће су блокирани, а 2018. она је завршила у губитку од 31.381 евра. Муслимовић је с "Халикс рекордсом" најбоље пословао 2016, када је пријавио добит од 664.490 евра.

У овој музичкој кући, изузев Муслимовића, песме су углавном снимали мање познати и неафирмисани извођачи.

Подсетимо, Халид је тренутно и у судском процесу са бившом љубавницом Соњом Башић.

(Телеграф.рс/Курир.рс)

 

Коментари / 0

Оставите коментар