Halid zatvara svoju izdavačku kuću zbog dugova!

Pevač Halid Muslimović (58) zbog finansijskih problema i velikih dugova koje ima mora da zatvori firmu koja je na gubitku već duži vremenski period i posluje loše.

Zabava 05.01.2020 | 12:28
Halid zatvara svoju izdavačku kuću zbog dugova!

Nakon što je sud u Prijedoru usvojio rešenje o zapleni imovine zbog duga prema Erminu Erku Elezoviću, Halid je odlučio da ugasi svoju diskografsku kuću „Haliks rekords“ sa sedištem u Sarajevu.

Kako bi zaštitio bar nešto imovine u svom vlasništvu, pevač se odlučio naradikalne poteze. On je preko svog advokata Milenka Tomića podneo zahtev za stečaj svog preduzeća, a Okružni privredni sud je pre nekoliko dana doneo rešenje o otvaranju predstečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravnika je imenovan Željko Dragičević iz Kozarske Dubice, koji je za bosanske medije rekao da nije imao uvid u dokumentaciju ovog preduzeća.

Inače, prema zvaničnim podacima, svi računi Halidove diskografske kuće su blokirani, a 2018. ona je završila u gubitku od 31.381 evra. Muslimović je s "Haliks rekordsom" najbolje poslovao 2016, kada je prijavio dobit od 664.490 evra.

U ovoj muzičkoj kući, izuzev Muslimovića, pesme su uglavnom snimali manje poznati i neafirmisani izvođači.

Podsetimo, Halid je trenutno i u sudskom procesu sa bivšom ljubavnicom Sonjom Bašić.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar