Оптужени да су комшију претукли због цигарете

Против Бањалучана Милана Лукића (21) и Марка Бајића (30) Окружно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу која их терети да су претукли комшију Драгана Гајића (61), који је подлегао повредама, сазнају "Независне".

Република Српска 04.01.2020 | 07:39
Оптужени да су комшију претукли због цигарете

Оптужница двојац терети за кривична дјела тешка тјелесна повреда са смртном посљедицом и напуштање немоћног лица, за шта је предвиђена казна и до 12 година, односно до 10 година затвора.

Како се наводи у оптужници, Гајић је нападнут 28. августа 2018. године у близини своје зграде у бањалучком насељу Старчевица, тачније у Улици Косовке дјевојке, и то након што је оптуженима одбио дати  цигарете јер их је већ једном био почастио.

Раније током истраге утврђено је да су Лукић и Бајић прво сједили и пили пиво код дјечјег игралишта у Улици Косовке дјевојке када је поред њих око два сата иза поноћи наишао Гајић.

Наводно је Лукић тада од њега тражио цигарете и он је њему и Бајићу дао по једну цигарету и продужио мало даље од њих те  сјео на клупу.

Послије  неког времена остали су без цигарета па су поново од Гајића тражили да им да још цигара.

Када им је рекао: "Дао сам већ, шта сада хоћете" и кренуо да оде, они су га напали и оборили на земљу и тукли.

Мушкарца су нападачи тукли рукама и ногама по глави и грудима, због чега је задобио тешке повреде, а тортура је престала тек када су станари зграде загаламили и отјерали насилнике.

Гајић је задобио тешке повреде усљед којих је преминуо два дана касније у Универзитетском клиничком центру РС.

У оптужници против Лукића и Бајића је наведено да су они били свјесни да својим поступцима могу тешко да повреде Гајића и да су то хтјели.

Наводи се да су били способни да схвате значај свог дјела и да управљају поступцима.

Оптужница против њих двојице послата је у бањалучки Окружни суд на потврђивање.

Незванично, током полицијског испитивања Бајић је негирао да је учествовао у премлаћивању Гајића и рекао је да га је тукао Лукић.

Оптужени су након хапшења били притворени, али су прије неколико мјесеци пуштени да се бране са слободе.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гардиста

04.01.2020 08:01

Па да ли је овај суд нормалан.Просло је скоро годину и по дана,умјесто да су добили по 40год,и вец увелико одслузују казну,они их пустили да се бране са слободе,и тек сад подизу оптузницу.Страсно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Склонити убице са улице

04.01.2020 08:16

Тај Бајић ја из тотално дисфункционалне породице... Отац више пијан него тријезан, млађи брат прије пар година недужног дјечака из хира бацио у Врбас...одвалити 10-15 година робије, не зато што сматрам да ће имати позитивно дијеловање и да ће се промијенити, већ зато да нема могућности да направи сличну ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

04.01.2020 10:22

Тај Лукиц цисто сумњам да је сам претукао цовјека јер је висок несто око 165-170 а има 50кг с креветом! А Бајиц је силедзија који је до скоро носио наногицу, неки дан је претукао сопствену зену на улици! А овај покојник сто је претуцен је био психијатријски слуцај који је ходао са нозем у руци по улици и пријетио свима! НЕ знам колико пута је привидјен, зартваран и опет пустан! Знаци комплетан систам је труо'

Name

гастарбеитер

04.01.2020 11:18

То је брука и срамота да су Тузиоци тако запослени а поготово Судије па ста се цека једино ако немате мјеста на Туњицама? Јадни смо ми и наса Влада. Дали ико ради у РС.

ОДГОВОРИТЕ