Optuženi da su komšiju pretukli zbog cigarete

Protiv Banjalučana Milana Lukića (21) i Marka Bajića (30) Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu koja ih tereti da su pretukli komšiju Dragana Gajića (61), koji je podlegao povredama, saznaju "Nezavisne".

Republika Srpska 04.01.2020 | 07:39
Optuženi da su komšiju pretukli zbog cigarete

Optužnica dvojac tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica, za šta je predviđena kazna i do 12 godina, odnosno do 10 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici, Gajić je napadnut 28. avgusta 2018. godine u blizini svoje zgrade u banjalučkom naselju Starčevica, tačnije u Ulici Kosovke djevojke, i to nakon što je optuženima odbio dati  cigarete jer ih je već jednom bio počastio.

Ranije tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić prvo sjedili i pili pivo kod dječjeg igrališta u Ulici Kosovke djevojke kada je pored njih oko dva sata iza ponoći naišao Gajić.

Navodno je Lukić tada od njega tražio cigarete i on je njemu i Bajiću dao po jednu cigaretu i produžio malo dalje od njih te  sjeo na klupu.

Poslije  nekog vremena ostali su bez cigareta pa su ponovo od Gajića tražili da im da još cigara.

Kada im je rekao: "Dao sam već, šta sada hoćete" i krenuo da ode, oni su ga napali i oborili na zemlju i tukli.

Muškarca su napadači tukli rukama i nogama po glavi i grudima, zbog čega je zadobio teške povrede, a tortura je prestala tek kada su stanari zgrade zagalamili i otjerali nasilnike.

Gajić je zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo dva dana kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu teško da povrede Gajića i da su to htjeli.

Navodi se da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima.

Optužnica protiv njih dvojice poslata je u banjalučki Okružni sud na potvrđivanje.

Nezvanično, tokom policijskog ispitivanja Bajić je negirao da je učestvovao u premlaćivanju Gajića i rekao je da ga je tukao Lukić.

Optuženi su nakon hapšenja bili pritvoreni, ali su prije nekoliko mjeseci pušteni da se brane sa slobode.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gardista

04.01.2020 09:01

Pa da li je ovaj sud normalan.Proslo je skoro godinu i po dana,umjesto da su dobili po 40god,i vec uveliko odsluzuju kaznu,oni ih pustili da se brane sa slobode,i tek sad podizu optuznicu.Strasno...

ODGOVORITE
Name

Skloniti ubice sa ulice

04.01.2020 09:16

Taj Bajić ja iz totalno disfunkcionalne porodice... Otac više pijan nego trijezan, mlađi brat prije par godina nedužnog dječaka iz hira bacio u Vrbas...odvaliti 10-15 godina robije, ne zato što smatram da će imati pozitivno dijelovanje i da će se promijeniti, već zato da nema mogućnosti da napravi sličnu stvar.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

04.01.2020 11:22

Taj Lukic cisto sumnjam da je sam pretukao covjeka jer je visok nesto oko 165-170 a ima 50kg s krevetom! A Bajic je siledzija koji je do skoro nosio nanogicu, neki dan je pretukao sopstvenu zenu na ulici! A ovaj pokojnik sto je pretucen je bio psihijatrijski slucaj koji je hodao sa nozem u ruci po ulici i prijetio svima! NE znam koliko puta je prividjen, zartvaran i opet pustan! Znaci kompletan sistam je truo'

Name

gastarbeiter

04.01.2020 12:18

To je bruka i sramota da su Tuzioci tako zaposleni a pogotovo Sudije pa sta se ceka jedino ako nemate mjesta na Tunjicama? Jadni smo mi i nasa Vlada. Dali iko radi u RS.

ODGOVORITE