Мушкарцу који је опљачкао кућу Саше Поповића прети 4 године затвора!

Трећи основни суд у Београду потврдио је оптужницу против Војислава Стојчића, сина убијеног полицијског генерала Радована Стојчића Баџе, која га терети да је у марту опљачкао породичну кућу власника "Гранд продукције" Саше Поповића.

Забава 03.01.2020 | 20:27
Мушкарцу који је опљачкао кућу Саше Поповића прети 4 године затвора!

На решење суда којим је потврђена оптужница Стојчић и његови браниоци могу да уложе жалбу Апелационом суду. Након правоснажности решења о потврђивању, суд ће моћи да закаже и почетак суђења.

Стојчић је у притвору од хапшења у августу ове године због околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело, имајући у виду да је и раније био осуђиван за слична дела, речено је у тужилаштву.

Тужилаштво је у оптужници преложило суду да Стојчића осуди на казну од четири и по године затвора.

Стојчић се терети за кривично дело тешка крађа, јер је, како се наводи у оптужници, из куће однео сатове и накит који су комисионим вешштачењем процењени на 12.613.800,00 динара.

Поповић и његова супруга Сузана сведочили су почетком септембра у истрази која је спроведена против Стојчића, а власник "Гранда" је након тога тужилаштву доставио спецификацију украдених сатова са одштетним захтевом од 142.000 евра.

Стојчић се терети да је 8. марта прескочио ограду висине око 2,5 метара и ушао у двориште, а потом и у кућу Поповића која је била откључана и у којој у том тренутку није било никога.

Потом се попео на спрат куће и извршио преметачину спаваће собе одакле је, према оптужници, однео златни накит, дукате, као и осам мушких ручних сатова и један женски.

Стојчић је ухапшен 16. августа и од тада се налази у притвору.

Он је на саслушању негирао пљачку код Поповића и тужиоцу рекао да му је све наместила полиција због оца и да су му докази подметнути.

Извор: Ало/ Тањуг Фото: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар