Muškarcu koji je opljačkao kuću Saše Popovića preti 4 godine zatvora!

Treći osnovni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Vojislava Stojčića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, koja ga tereti da je u martu opljačkao porodičnu kuću vlasnika "Grand produkcije" Saše Popovića.

Zabava 03.01.2020 | 20:27
Muškarcu koji je opljačkao kuću Saše Popovića preti 4 godine zatvora!

Na rešenje suda kojim je potvrđena optužnica Stojčić i njegovi branioci mogu da ulože žalbu Apelacionom sudu. Nakon pravosnažnosti rešenja o potvrđivanju, sud će moći da zakaže i početak suđenja.

Stojčić je u pritvoru od hapšenja u avgustu ove godine zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela, rečeno je u tužilaštvu.

Tužilaštvo je u optužnici preložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim vešštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik "Granda" je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojčić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru.

On je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je sve namestila policija zbog oca i da su mu dokazi podmetnuti.

Izvor: Alo/ Tanjug Foto: Alo

Komentari / 0

Ostavite komentar