Јапан погодио снажан земљотрес

Јапанска метеоролошка агенција подигла је ниво опасности због могуће ерупције вулкана на југозападу те земље јер су појачане сеизмичке активности у тој области

Свијет 03.01.2020 | 08:42
Јапан погодио снажан земљотрес

Агенција је упозорила становништво да не прилазе кратеру вулкана Мт.Шимое због евентуалне ерупције и ризика од великих комада стена у ваздуху у обиму од два километра, преноси агенција Кјодо.

Како се наводи, сеизмичке активности појачале су се у току вечери, а сам вулкан је последњи пут избацио лаву у јуну 2018. године и један је од јапанских вулкана који се највише надзиру.

Земљотрес јачине 5,9 степени

Земљотрес јачине 5,9 степени погодио је исток Јапана, саопштила је Јапанска метеоролошка агенција.

Потрес се догодио у 3.21 ујутру по локалном времену у Пацифику, недалеко од обале округа Чиба, око 30 километара испод површине мора, а Агенција за сада није издала упозорење од цунамија, пренела је синоћ агенција Кјодо.

Потрес су осетили становници од централног до североисточног дела Јапана, укључујући и Токио.

За сада нема података о повређенима или о материјалној штети.

Готово истовремено са потресом, јапанска Агенција за пожаре и катастрофе издала је упозорење на земљотрес, наводећи да би потрес од пет и више степени могао да погоди исток Јапана и упозорила грађане те области да се припреме на снажан земљотрес.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар