Завршен протест Делија испред Амбасаде Црне Горе

Стотине навијача су се вечерас разишле после протеста испред Амбасаде Црне Горе у центру Београда.

Србија 03.01.2020 | 00:03
Завршен протест Делија испред Амбасаде Црне Горе

После кошаркашке утакмице на којој је Црвена звезда победила Бајерн из Минхена у "Штарк арени" у Новом Београду, масовно су дошли испред пословне вишеспратнице у којој је и Амбасада у Кнез Михаиловој улици и протестовали због доношења Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Позвали су остале навијачке групе да им се придруже и 17. јануара се окупе на протесту који најављују неки од њих.

Примећени су припадници полиције у цивилу, док униформисаних није било.

Навијачи су испред зграде у којој су на вишим спратовима просторије Амбасаде, испаљивали пиротехнику, гађајући више пута ракетама за ватромет заставу Црне Горе која се налази на највишем спрату зграде.

Носили су плакат-заставу с ликом Његоша, а пред одлазак су у улаз зграде у којој је Амбасада нагурали транспарент на којем се претпоставља да пише "Црна Гора и Србија - једна фамилија", али полиција није допустила да се приђе и види да ли је то тај транспарент који је био истакнут на трибини током утакмице.

Викали су: "Мило - Шиптаре, не дамо ти светиње!", "Црна Гора и Србија - једна фамилија", певали "Боже правде" и "Тамо далеко", а узвикивали су и "АВ-АВ!".

После победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном у Штарк арени, навијачи београдског клуба су се упутили у шетњу подршке Србима у Црној Гори.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Заборавили...

03.01.2020 08:06

Косово је Србија!?

ОДГОВОРИТЕ