Završen protest Delija ispred Ambasade Crne Gore

Stotine navijača su se večeras razišle posle protesta ispred Ambasade Crne Gore u centru Beograda.

Srbija 03.01.2020 | 00:03
Završen protest Delija ispred Ambasade Crne Gore

Posle košarkaške utakmice na kojoj je Crvena zvezda pobedila Bajern iz Minhena u "Štark areni" u Novom Beogradu, masovno su došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže i 17. januara se okupe na protestu koji najavljuju neki od njih.

Primećeni su pripadnici policije u civilu, dok uniformisanih nije bilo.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija - jedna familija", ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Vikali su: "Milo - Šiptare, ne damo ti svetinje!", "Crna Gora i Srbija - jedna familija", pevali "Bože pravde" i "Tamo daleko", a uzvikivali su i "AV-AV!".

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom u Štark areni, navijači beogradskog kluba su se uputili u šetnju podrške Srbima u Crnoj Gori.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zaboravili...

03.01.2020 09:06

Kosovo je Srbija!?

ODGOVORITE