Кошаркаши Црвене звезде победили су Бајерн

Кошаркаши Црвене звезде победили су Бајерн Минхен резултатом 93:63 у 17. колу Евролиге.

Кошарка 02.01.2020 | 21:31
Кошаркаши Црвене звезде победили су Бајерн

Звезда је уписала четврту у свим такмичењима, а трећу победу заредом у Евролиги.

Црвено-бели су одиграли један од најбољих мечева ове сезоне и дошли до учинка од осам победа и девет пораза, то јест на деобу места које води у плеј-оф Евролиге.

Ово је била и трећа победа у исто толико мечева против Бавараца у Европи, а прва по повратку прослављеног тренера Дејана Радоњића у Београд.

Утакмица није лоше почела по Бајерн, то јест по Грега Монроа, који је доминирао против Кузмића на почетку меча. Брзо је дошао до шест поена и донео предност гостима.

Звезда је кренула да игра после иницијалног заостатка, а од резултата 6:9 све се променило.

Кузмић је узвратио ударац Монроу и везао четири поена, Лорензо Браун је кренуо да диктира темпо меча, а уласком Владимира Штимца одбрана Бајерна се "распала".

Недуго затим, прва четвртина је завршена серијом 19:4 за црвено-беле уз предност од 12 поена (25:13).

Изабраници Драгана Шакоте наставили су да притискају ривала у сваком могућем сегменту и то им се исплатило. Предност је у једном тренутку била дупла (34:17), а онда је наставила да се повећава.

Кевин Пантер је успео да се упише у листу стрелаца средином друге четвртине и да добије на самопоуздању и да "климаву" партију на крају претвори у врло добар деби.

Ритам је благо опао крајем друге деонице, али је Звезда успела да повећа предност. Лазић је бриљирао у одбрани, Јагодић-Куриџа се распуцао, а допринос Штимца је био немерљив.

Црвено-бели су у првом полувремену, пре свега пик-ен-ролом и одличном тимском одбраном, разбили Бајерн, те је било 53:31.

Монро је као и на почетку прве, на почетку друге четвртине одлинчно кренуо, али касније убрзо "нестао".

Лорензо Браун се није најбоље шутерски истакао али је својом енергијом и правовременим додавањима сјајно ломио одбрану тима Дејана Радоњића и отварао простор саиграчима, поготово Огњену Кузмићу.

Бајерн није успевао да изађе из контраритма и на сваку серију коју је успевао да направи добијао је у најмању руку идентичан одговор, па је на крају треће четвртине све било потпуно јасно - 71:46 за Звезду.

Давидовац, Пантер и Браун су били немилосрдни и у четвртој четвртини, иако је предност већ била огромна а победа обезбеђена.

То су испратили и њихови саиграчи који нису хтели да "одраде" остатак утакмице иако је на пет минута до краја било +34, већ су одиграли изузетно посвећено.

Дебитант Пантер и Браун предводили су Звезду са по 15 поена. Новајлија из Олимпијакоса је шутирао 5/12 из игре и имао три асистенције, док је Зо имао 3/11 и седам асистенција, као и шест скокова и три украдене лопте.

Штимац и Давидовац су одлично пратили саиграче са по 13 поена, уз један једини промашај из игре (6/7 и 4/4). Били Берон је био преостали двоцифрени са десет поена, а уз то је додао четири скока, пет асистенција и две украдене лопте.

На другој страни поред Грега Монроа и Владимира Лучића, који су имали 20 односно 11 поена, нико други није био вредан помена.

У наредном колу 10. јануара, Звезда гостује АСВЕЛ-у, док Бајерн дочекује ЦСКА.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар