Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern Minhen rezultatom 93:63 u 17. kolu Evrolige.

Košarka 02.01.2020 | 21:31
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern

Zvezda je upisala četvrtu u svim takmičenjima, a treću pobedu zaredom u Evroligi.

Crveno-beli su odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i došli do učinka od osam pobeda i devet poraza, to jest na deobu mesta koje vodi u plej-of Evrolige.

Ovo je bila i treća pobeda u isto toliko mečeva protiv Bavaraca u Evropi, a prva po povratku proslavljenog trenera Dejana Radonjića u Beograd.

Utakmica nije loše počela po Bajern, to jest po Grega Monroa, koji je dominirao protiv Kuzmića na početku meča. Brzo je došao do šest poena i doneo prednost gostima.

Zvezda je krenula da igra posle inicijalnog zaostatka, a od rezultata 6:9 sve se promenilo.

Kuzmić je uzvratio udarac Monrou i vezao četiri poena, Lorenzo Braun je krenuo da diktira tempo meča, a ulaskom Vladimira Štimca odbrana Bajerna se "raspala".

Nedugo zatim, prva četvrtina je završena serijom 19:4 za crveno-bele uz prednost od 12 poena (25:13).

Izabranici Dragana Šakote nastavili su da pritiskaju rivala u svakom mogućem segmentu i to im se isplatilo. Prednost je u jednom trenutku bila dupla (34:17), a onda je nastavila da se povećava.

Kevin Panter je uspeo da se upiše u listu strelaca sredinom druge četvrtine i da dobije na samopouzdanju i da "klimavu" partiju na kraju pretvori u vrlo dobar debi.

Ritam je blago opao krajem druge deonice, ali je Zvezda uspela da poveća prednost. Lazić je briljirao u odbrani, Jagodić-Kuridža se raspucao, a doprinos Štimca je bio nemerljiv.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu, pre svega pik-en-rolom i odličnom timskom odbranom, razbili Bajern, te je bilo 53:31.

Monro je kao i na početku prve, na početku druge četvrtine odlinčno krenuo, ali kasnije ubrzo "nestao".

Lorenzo Braun se nije najbolje šuterski istakao ali je svojom energijom i pravovremenim dodavanjima sjajno lomio odbranu tima Dejana Radonjića i otvarao prostor saigračima, pogotovo Ognjenu Kuzmiću.

Bajern nije uspevao da izađe iz kontraritma i na svaku seriju koju je uspevao da napravi dobijao je u najmanju ruku identičan odgovor, pa je na kraju treće četvrtine sve bilo potpuno jasno - 71:46 za Zvezdu.

Davidovac, Panter i Braun su bili nemilosrdni i u četvrtoj četvrtini, iako je prednost već bila ogromna a pobeda obezbeđena.

To su ispratili i njihovi saigrači koji nisu hteli da "odrade" ostatak utakmice iako je na pet minuta do kraja bilo +34, već su odigrali izuzetno posvećeno.

Debitant Panter i Braun predvodili su Zvezdu sa po 15 poena. Novajlija iz Olimpijakosa je šutirao 5/12 iz igre i imao tri asistencije, dok je Zo imao 3/11 i sedam asistencija, kao i šest skokova i tri ukradene lopte.

Štimac i Davidovac su odlično pratili saigrače sa po 13 poena, uz jedan jedini promašaj iz igre (6/7 i 4/4). Bili Beron je bio preostali dvocifreni sa deset poena, a uz to je dodao četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Na drugoj strani pored Grega Monroa i Vladimira Lučića, koji su imali 20 odnosno 11 poena, niko drugi nije bio vredan pomena.

U narednom kolu 10. januara, Zvezda gostuje ASVEL-u, dok Bajern dočekuje CSKA.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar