Циљ спријечити отворене шутеве Бајерна

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Бајерн у четвртак од 19 часова (Штарк Арена) у утакмици 17.кола Евролиге.

Кошарка 01.01.2020 | 22:17
Циљ спријечити отворене шутеве Бајерна

Црвено-бијели су новогодишње празнике провели радон, спремајући се за меч којим се дефинитивно могу вратити чак и у борбу за ТОП 8 Евролиге. У пет посљедњих мечева Евролиге Баварци су славили само једном, а у прошлом колу њемачког првенства савладали су Бамберг. Звезда је тренутно на скору 7-9, док Бајерн има 6-10.

– Наш циљ остаје и даље да покушамо да побиједимо у свакој утакмици. Бајерн је стабилна екипа, имају добре резултате, шампиони су Њемачке и очекујемо другачију екипу по начину играња од оних које смо играли у задње вријеме. Јако су добро организовани испод коша, из чега произилазе отворени шутеви, тиме се бавимо већ неколико дана, у нади да ћемо четвртак у пуној дворани, уз гласну подршку, одиграти добру утакмицу-рекао је тренер Црвене звезде.

На клупи Бајерна сједи Дејан Радоњић, најтрофејнији тренер у историји црвено-бијелих, који ће први пут водити екипу против Звезде од растанка у љето 2017.

– У оно вријеме када је био тренер овдје пратио сам резултате и утакмице и Звезда је играла специфичан начин играња, јако агресиван на лопти, то је било тако препознатљиво да је било карактеристика тренера. Давао сам му тада све честитке за резултате, оставио је јако лијепе резултате и себе у историји Звезде – истиче Шакота.

Повратник у тим Црвене звезде Владимир Штимац истиче да екипа није прекидала са радом.

– Бајерн је изванредна екипа са сјајним тренером. Максимално смо окренути утакмици, спремали смо се, јуче смо имали тренинг, данас тренирамо, играћемо сваку утакмицу као да је посљедња. Често кажем биће грешака, биће свега, али морамо на крају сваке утакмице да изађемо са паркета са сазнањем да смо дали 100, могућности“ рекао је Штимац.

Ово ће бити тречи меч два клуба у Евролиги, Црвена звезда води са 2:0 у побједама.Ти мечеви играни су још 2016.године. Београђани су тада изборили пласман у наредну фазу а занимљиво на клупи је био још један бивши тренер Звезде Светислав Пешић.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар