Cilj spriječiti otvorene šuteve Bajerna

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju Bajern u četvrtak od 19 časova (Štark Arena) u utakmici 17.kola Evrolige.

Košarka 01.01.2020 | 22:17
Cilj spriječiti otvorene šuteve Bajerna

Crveno-bijeli su novogodišnje praznike proveli radon, spremajući se za meč kojim se definitivno mogu vratiti čak i u borbu za TOP 8 Evrolige. U pet posljednjih mečeva Evrolige Bavarci su slavili samo jednom, a u prošlom kolu njemačkog prvenstva savladali su Bamberg. Zvezda je trenutno na skoru 7-9, dok Bajern ima 6-10.

– Naš cilj ostaje i dalje da pokušamo da pobijedimo u svakoj utakmici. Bajern je stabilna ekipa, imaju dobre rezultate, šampioni su Njemačke i očekujemo drugačiju ekipu po načinu igranja od onih koje smo igrali u zadnje vrijeme. Jako su dobro organizovani ispod koša, iz čega proizilaze otvoreni šutevi, time se bavimo već nekoliko dana, u nadi da ćemo četvrtak u punoj dvorani, uz glasnu podršku, odigrati dobru utakmicu-rekao je trener Crvene zvezde.

Na klupi Bajerna sjedi Dejan Radonjić, najtrofejniji trener u istoriji crveno-bijelih, koji će prvi put voditi ekipu protiv Zvezde od rastanka u ljeto 2017.

– U ono vrijeme kada je bio trener ovdje pratio sam rezultate i utakmice i Zvezda je igrala specifičan način igranja, jako agresivan na lopti, to je bilo tako prepoznatljivo da je bilo karakteristika trenera. Davao sam mu tada sve čestitke za rezultate, ostavio je jako lijepe rezultate i sebe u istoriji Zvezde – ističe Šakota.

Povratnik u tim Crvene zvezde Vladimir Štimac ističe da ekipa nije prekidala sa radom.

– Bajern je izvanredna ekipa sa sjajnim trenerom. Maksimalno smo okrenuti utakmici, spremali smo se, juče smo imali trening, danas treniramo, igraćemo svaku utakmicu kao da je posljednja. Često kažem biće grešaka, biće svega, ali moramo na kraju svake utakmice da izađemo sa parketa sa saznanjem da smo dali 100, mogućnosti“ rekao je Štimac.

Ovo će biti treči meč dva kluba u Evroligi, Crvena zvezda vodi sa 2:0 u pobjedama.Ti mečevi igrani su još 2016.godine. Beograđani su tada izborili plasman u narednu fazu a zanimljivo na klupi je bio još jedan bivši trener Zvezde Svetislav Pešić.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar