"Само подизање оптужнице за нас је увреда"

Удружење 65. заштитни моторизовани пук осудило је подизање оптужнице против генерала, Миломира Савчића.

Република Српска 01.01.2020 | 11:39
"Само подизање оптужнице за нас је увреда"

Саопштење преносимо у цјелости:

Припадници 65.змтп су са огорчењем примили вијест о подизању оптужнице против нашег славног команданта генерала Миломира Савчића. Овом приликом желимо да јавност упознамо, да је 65.змтп јединица позната по дисциплини, храбрости и оданости. 

Због наведеног вишеструко су како јединица тако и појединци награђивани, похваљивани и одликовани. Јединица је учествовала у борбеним дејствима на цијелом простору РС. Највеће признање за јединицу је да није учествовала у нечасним радњама, није вршила ратне злочине, поштујући МРП ( Међународно ратно права) и нормативну регулативу међународно признату.

Велике заслуге за то имао је старешински кадар на чијем челу је био наш ратни командант генерал Миломир Савчић. Доказ за то је да нити један припадник јединице 65.змтп није процесуиран до данас пред домаћим и међународним судовима. То је потврдио и Трибунал у Хагу  званично дајући сагласност да генерал Савчић буде дио тима за одбрану господина Радована Караџића, а самим тим да 65.змтп и његови припадници нису учествовали у чињењу ратних злочина  и кршењу међународног ратног права.

Поштеног суда, ваљаних доказа ми се не бојимо. Само подизање оптужнице за нас је увреда , зато је неможемо прихватити и са гађењем је осуђујемо, каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Огњен

01.01.2020 10:58

Комаданте имас подрску од свог пука, а имас је зато сто си био прави комадант и прави српски официр у ста сам се сам увјерио као припадник пука, јос једном велика подрска за насег Обилица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.01.2020 14:36

Огњене морас да схватис да сте сви потенцијални злоцинци а боље и у затвору лезати него са Додиком сарадјивати.Видите Огњене нови министар за борацка питања мјесто Савцица требао би да буде Вукотиц или Цвјетиновиц.Додик це са вама да цисти ципеле и да вас мијења као царапе и то све док издајете своје саборце.

Name

Милан

01.01.2020 15:06

Све си у праву само стета сто се прода додику.

Name

Маде ин Цанада

01.01.2020 16:34

Ко је иједном закорачио у базу 65 заштитног пука, тј земунице и две бараке, зна каква је то "ударна" сила била. Хахахахахаах

Name

Ветеран

01.01.2020 18:59

Што се бринете ! Сад ће Додик позвати све србе да напусте институције БиХ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ветеран

01.01.2020 19:35

А Лукац и Маљутка це организовати протесте. Хаха.