"Samo podizanje optužnice za nas je uvreda"

Udruženje 65. zaštitni motorizovani puk osudilo je podizanje optužnice protiv generala, Milomira Savčića.

Republika Srpska 01.01.2020 | 11:39
"Samo podizanje optužnice za nas je uvreda"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Pripadnici 65.zmtp su sa ogorčenjem primili vijest o podizanju optužnice protiv našeg slavnog komandanta generala Milomira Savčića. Ovom prilikom želimo da javnost upoznamo, da je 65.zmtp jedinica poznata po disciplini, hrabrosti i odanosti. 

Zbog navedenog višestruko su kako jedinica tako i pojedinci nagrađivani, pohvaljivani i odlikovani. Jedinica je učestvovala u borbenim dejstvima na cijelom prostoru RS. Najveće priznanje za jedinicu je da nije učestvovala u nečasnim radnjama, nije vršila ratne zločine, poštujući MRP ( Međunarodno ratno prava) i normativnu regulativu međunarodno priznatu.

Velike zasluge za to imao je starešinski kadar na čijem čelu je bio naš ratni komandant general Milomir Savčić. Dokaz za to je da niti jedan pripadnik jedinice 65.zmtp nije procesuiran do danas pred domaćim i međunarodnim sudovima. To je potvrdio i Tribunal u Hagu  zvanično dajući saglasnost da general Savčić bude dio tima za odbranu gospodina Radovana Karadžića, a samim tim da 65.zmtp i njegovi pripadnici nisu učestvovali u činjenju ratnih zločina  i kršenju međunarodnog ratnog prava.

Poštenog suda, valjanih dokaza mi se ne bojimo. Samo podizanje optužnice za nas je uvreda , zato je nemožemo prihvatiti i sa gađenjem je osuđujemo, kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ognjen

01.01.2020 10:58

Komadante imas podrsku od svog puka, a imas je zato sto si bio pravi komadant i pravi srpski oficir u sta sam se sam uvjerio kao pripadnik puka, jos jednom velika podrska za naseg Obilica.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

01.01.2020 14:36

Ognjene moras da shvatis da ste svi potencijalni zlocinci a bolje i u zatvoru lezati nego sa Dodikom saradjivati.Vidite Ognjene novi ministar za boracka pitanja mjesto Savcica trebao bi da bude Vukotic ili Cvjetinovic.Dodik ce sa vama da cisti cipele i da vas mijenja kao carape i to sve dok izdajete svoje saborce.

Name

Milan

01.01.2020 15:06

Sve si u pravu samo steta sto se proda dodiku.

Name

Made in Canada

01.01.2020 16:34

Ko je ijednom zakoračio u bazu 65 zaštitnog puka, tj zemunice i dve barake, zna kakva je to "udarna" sila bila. Hahahahahaah

Name

Veteran

01.01.2020 18:59

Što se brinete ! Sad će Dodik pozvati sve srbe da napuste institucije BiH !!!

ODGOVORITE
Name

Re veteran

01.01.2020 19:35

A Lukac i Maljutka ce organizovati proteste. Haha.