Судије одлукама направиле циркус и поклониле Хјустону победу у новогодишњој ноћи

Дневер је синоћ поражен на гостовању Хјустону резултатом 104:130.

Кошарка 01.01.2020 | 10:39
Судије одлукама направиле циркус и поклониле Хјустону победу у новогодишњој ноћи

До коначне победе "ракета" дошло се након што су гости из Колорада били на само -3 пред почетак последње деонице, коју је домаћин потом добио са више него убедљивих 38:15. Никола Јокић уписао је 21 поен а могао је вероватно и више да су судије поштовале правила игре. (шут за два 10/16, тројке 0/1) Он је био најефикаснији играч Денвера, чему је још придодао осам скокова и четири асистенције.

Међутим оно што је бацило сенку на овај дуел су судије које су пустиле да се играчи Хјустона иживљавају на терену.

Нашег аса су бестидно тукли и он је имао видљиве трагове од удараца а ништа од тога није санкционисано од стране арбитара.

Амерички новинари који иначе прате Денвер на свакодневном нивоу, били су згрожени оним што судије дозвољавају. Неки од њих су оно што је доживљавао на терену називали невероватним а неки су се смејали од муке.

Трећи су, пак, указивали на двоструке аршине судија на овом мечу, правећи брзу компилацију две ситуације, на којима се види како очигледан фаул над Јокићевим саиграчем Џамалом Марејем арбитри "не виде", а непостојећи над првом звездом Хјустона, Џејмсом Харденом, наравно - "виде".

Било је и ситуација када се за полагање добијало три поена.

Ово је уједно најтежи пораз који су Денвер Нагетси доживели ове сезоне. Ако им је за утеху, од сезоне 2017/2018 десило им се укупно девет пораза са 26 или више разлике, а за четири су се на свом терену побринули Хјустон Рокетси. Прилику да се врате на колосек успеха Јокић и саиграчи имаће у петак, када ће против Индијане одиграти други од пет узастопних мечева на гостујућим теренима.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар