Sudije odlukama napravile cirkus i poklonile Hjustonu pobedu u novogodišnjoj noći

Dnever je sinoć poražen na gostovanju Hjustonu rezultatom 104:130.

Košarka 01.01.2020 | 10:39
Sudije odlukama napravile cirkus i poklonile Hjustonu pobedu u novogodišnjoj noći

Do konačne pobede "raketa" došlo se nakon što su gosti iz Kolorada bili na samo -3 pred početak poslednje deonice, koju je domaćin potom dobio sa više nego ubedljivih 38:15. Nikola Jokić upisao je 21 poen a mogao je verovatno i više da su sudije poštovale pravila igre. (šut za dva 10/16, trojke 0/1) On je bio najefikasniji igrač Denvera, čemu je još pridodao osam skokova i četiri asistencije.

Međutim ono što je bacilo senku na ovaj duel su sudije koje su pustile da se igrači Hjustona iživljavaju na terenu.

Našeg asa su bestidno tukli i on je imao vidljive tragove od udaraca a ništa od toga nije sankcionisano od strane arbitara.

Američki novinari koji inače prate Denver na svakodnevnom nivou, bili su zgroženi onim što sudije dozvoljavaju. Neki od njih su ono što je doživljavao na terenu nazivali neverovatnim a neki su se smejali od muke.

Treći su, pak, ukazivali na dvostruke aršine sudija na ovom meču, praveći brzu kompilaciju dve situacije, na kojima se vidi kako očigledan faul nad Jokićevim saigračem Džamalom Marejem arbitri "ne vide", a nepostojeći nad prvom zvezdom Hjustona, Džejmsom Hardenom, naravno - "vide".

Bilo je i situacija kada se za polaganje dobijalo tri poena.

Ovo je ujedno najteži poraz koji su Denver Nagetsi doživeli ove sezone. Ako im je za utehu, od sezone 2017/2018 desilo im se ukupno devet poraza sa 26 ili više razlike, a za četiri su se na svom terenu pobrinuli Hjuston Roketsi. Priliku da se vrate na kolosek uspeha Jokić i saigrači imaće u petak, kada će protiv Indijane odigrati drugi od pet uzastopnih mečeva na gostujućim terenima.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar