Закон о спорту задовољио оштре критичаре власти

Најжешћи критичари власти у Републици Српској Јелена Тривић, Драшко Станивуковић и Небојша Вукановић коментарисали су за портал Српскаинфо и, по њима позитивне одлуке владе Републике Српске.

Република Српска 01.01.2020 | 09:41
Закон о спорту задовољио оштре критичаре власти

Тако је посланица ПДП-а Јелена Тривић казала да је у мору лоших одлука било и неколико законских рјешења које је подржала. 

– Било је добрих стратегија за које сам гласала, као и неколико законских рјешења, тако да су то оне ствари које могу да похвалим. Гласала сам за Стратегију унапређења сексуалног и репродуктивног здравља; сада је питање како ће се те стратегије даље развијати – рекла је Тривићева.

Додаје да је подржала и Нацрт закона о високом образовању, који је и раније похвалила.

– И у расправи сам рекла да не гласам за министра, него за закон који је добар. Мене не занима ко је министар. Сматрам да у том закону има бољих законских рјешења него у овом постојећем. На примјер, добро је то што студенти не бирају ректора и не учествују у избору наставника у академска знања, јер студенти имају средњу стручну спрему и не могу одлучивати о звању редовног професора, који има завршен докторат – објаснила је она.

Станивуковић: Подршка за Закон о спорту

Исто смо питали и њеног колегу из скупштинских клупа и предсједника бањалучког ПДП, Драшка Станивуковића.

– Похвалио бих нови закон о спорту Министарства породице омладине и спорта, јер један такав закон је пријеко потребан Републици Српској. Закон у свом нацрту нуди добра рјешења, вјерујем да ће у приједлогу бити још бољи – рекао је Станивуковић. 

Он објашнава да су многи спортски колективи деценимја деградирани, поготово Фудбалски клуб Борац, који има највећу традицију у нашој земљи.

– Похвалио бих тај закон јер је добро што и друга лица могу да улажу у спорт и клубове, а да клуб не буде ничије приватно власништво. Један овакав закон би могао да афирмише спорт у нашој земљи, јер знамо да смо ми по кошарци, рукомету, фудбалу и боксу били познати у претходним временима како на Балкану, тако и у Европи – оцијенио је Станивуковић.

Вукановић: Добро је што су одустали од “Батагона”

Један „комплимент“ успјели смо добити и од посланика у Клубу СДС, Небојше Вукановића. Он је похвалио одустајање од продаје „Алумине“ фирми „Батагон“.

– Добро што је Влада РС након притиска јавности одустала од намјештеног тендера и продаје потраживања у „Алумини“ и ФГ „Бирач“ контроверзној фирми „Батагон“, из малог швајцарског градића Цуга – рекао је Вукановић.

Међутим, он наглашава да је тиме само одложено коначно рјешење проблема.

– Ни послије више година, нажалост, није окончан стечај, а борба кланова блиских режиму је настављена – закључио је Вукановић.

(БН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.01.2020 17:08

За оне који стално опозицију прогласавају издајницима и руситељима институција Републике Српске ово би требао да буде демант.Конацно они који је нису подрзавали сада би их требао да подрзи поготово Јелену Драска и Вукана.Треба да схватите да они могу добро да зиве да 4 године ни ријец не проговоре и да само климају главом и онај картон на коме писе За.Тако њих висе од пола раде а ова тројка и као сто је био Адам Сукало никада нису били ни руситељи али ни без мозга да климају главом.Они су се борили да нам свима буде боље али ви нисте то знали и питање је дал це те икада и знати.Вама је робовласницко друство у 21 вијеку сасвим нормално.Мућните мало главом ниста вам неце фалити мозда несто и покренете. Подрска Јелени Драску Вукану .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.01.2020 18:32

Води их куци.

Name

За ре

01.01.2020 20:37

А сто ти написа коментар свака ти цаст-Води их куци-види се да си неки уцен и нацитан.